De proeven van het in thailand op planten gebaseerde coronavirus ‘Baiya Vaccine’ beginnen volgende maand

BANGKOK:- De menselijke proeven van het op planten gebaseerde coronavirus ‘Baiya Vaccine’ beginnen volgende maand

Het vaccin zal volgend jaar klaar zijn voor algemene toediening als proeven bij mensen succesvol zijn, en het kan ook verder worden ontwikkeld om varianten van het coronavirus te bestrijden en de verspreiding te helpen verminderen, zo verkondigde de Minister van Volksgezondheid, khun Anutin.

De faculteit Farmaceutische Wetenschappen van de Chulalongkorn Universiteit start volgende maand de eerste fase van klinische proeven met het op planten gebaseerde coronavirusvaccin van Thailand, het ‘Baiya-vaccin’, waaraan 100 vrijwilligers deelnemen.

De Minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, zei tijdens een bezoek aan de vaccinproductiefabriek aan de Chulalongkorn Universiteit, dat als proeven bij mensen succesvol zijn, het vaccin volgend jaar klaar zal zijn voor algemene toediening, eraan toevoegend dat het ook verder kan worden ontwikkeld om  coronavirusvarianten en helpen de verspreiding te verminderen.

Hij zei dat de ontwikkeling van het Baiya-vaccin in februari vorig jaar begonnen was en uit laboratoriumtests op muizen en apen bleek dat het zeer effectief is in het versterken van de immuniteit van de dieren.  Het ministerie van Volksgezondheid verstrekte een subsidie ​​van 160 miljoen baht om de bouw van een fabriek van 1.200 vierkante meter te financieren om het prototype van het vaccin te ontwikkelen.

Volgens de heer Anutin zou de fabriek, als alles goed gaat, in het derde kwartaal van volgend jaar met de productie kunnen beginnen en merkte op dat de fabriek tot 5 miljoen doses per maand kan produceren.  

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: NNT News 

Eén gedachte over “De proeven van het in thailand op planten gebaseerde coronavirus ‘Baiya Vaccine’ beginnen volgende maand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!