Het Benjakitti en Lumpini Park in de Thaise hoofdstad Bangkok worden met elkaar verbonden

~BOMEN ONTMOETEN ELKAAR NIET, MENSEN WEL~
(De kans dat je iemand toevallig tegenkomt is groot)

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft twee openbare parken in de Thaise hoofdstad, het Benjakitti Park en Het Lumpini Park, via voetgangers- en fietspaden met elkaar verbonden en zou daarmee een nieuwe toeristische bestemming moeten zijn.

De premier vertelde dat de regering het belang van Benjakitti Park ter ere van Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej de Grote (Rama IX) en Hare Majesteit Koningin Sirikit, de koningin-moeder erkent.

Het park moet dienen als toeristische bestemming, het zal ook helpen om de vervuiling door fijn stof te verminderen.  Het moet een plek zijn waar mensen leren sporten, bewegen en muziek maken.  En waar de Thaise bevolking kan deelnemen aan gezinsactiviteiten en sporten met hun huisdieren in aangewezen gebieden.  

Vorig jaar vroeg het ministerie van Financiën het leger om samen te werken om de tweede en derde fase van de ontwikkeling van het Benjakitti Forest Park, dat 41,44 hectare (259 rai) land omvat, voort te zetten.  Zodra de ontwikkeling is voltooid, zal het bospark worden gebruikt als locatie voor de 89e verjaardag van Hare Majesteit Koningin Sirikit op 12 augustus 2021.  

De verbinding tussen het Benjakitti-park en het Lumpini-park moet worden gemaakt met voet- en fietspaden volgens voorstellen van het ministerie van Financiën en het stadsbestuur.  Bovendien wordt Lumpini Park gerenoveerd ter gelegenheid van zijn 100-jarig bestaan. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ASEANSkyline (Facebook)
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: bkkfoodie.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!