Het AOT van Thailand wilt 723-rai land nabij Suvarnabhumi Airport voor één groothandelsmarkt aanschaffen

SAMUT PRAKAN:- De verenigde luchthavens van Thailand, het AOT, zal  op 8 augustus op een perceel van 723 rai naast de luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok gaan bieden.

De president van het AOT, Khun Nitinai Sirismatthakarn zei eerder deze week dat het de bedoeling is om het perceel aan de Wat Srivari Noi Road in het Bang Phli-district van Samut Prakan commercieel te ontwikkelen.  De geschatte waarde van het land is 1,76 miljard baht.

Khun Nitinai gaat ervan uit dat het land zou kunnen worden ontwikkeld tot een groothandelsmarkt voor landbouwproducten, aangezien het wordt omringd door plantages.  AOT hoopt ook dat zodra de ontwikkeling is voltooid, het een aanvulling zal zijn op AOT’s certificeringscentrum voor geëxporteerde landbouwproducten, dat AOT opereert onder haar dochteronderneming AOT TAFA Operator.

“De nieuwe markt zal functioneren als een verse groothandelsmarkt in Pathum Thani, waar boeren uit nabijgelegen provincies hun producten naar toe kunnen laten brengen om in bulk of voor export te verkopen.  De aannemer zal verantwoordelijk zijn voor de landontwikkeling en de bouw van marktfaciliteiten, die worden geschat op 1,9 miljard baht”, zei hij.

Er is ongeveer 1470 rai vrij land rond Suvarnabhumi Airport, waarvan een deel is veranderd in een fietspad.  AOT is van plan de rest van het land beschikbaar te stellen voor commerciële ontwikkelingsprojecten in gerichte bedrijven die de exploitatie van de luchthaven promoten, waaronder benzinestations, winkelcentra en showrooms.

Het AOT hoopt dat deze projecten de verhouding van de inkomsten van niet-luchtvaartondernemingen zullen helpen verhogen tot 50 procent van de huidige verhouding van 43 procent.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand   
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!