De meeste mensen in Isaan geven de voorkeur aan de dochter van Thaksin als premier van Thailand 

THAILAND:- Volgens een recentelijke opiniepeiling geven de meeste inwoners van de Isaan de voorkeur aan Paetongtarn Shinawatra alias “Oong-ing”, zij is de dochter van voormalig premier Thaksin Shinawatra, als regeringsleider na de verkiezingen.

De peiling van het National Institute of Development Administration (NIDA), die eerder deze maand werd gehouden onder in totaal 2.000 mensen in 20 noordoostelijke provincies, de thuisbasis van de meeste kiesdistricten van het land, vond dat 36,45% van de respondenten zei dat Paetongtarn, het hoofd van de familie Pheu Thai , als premier na de volgende algemene verkiezingen.

Ter vergelijking: 12,65% van de Isaan-respondenten gaf de voorkeur aan Move Forward-partijleider Pita Limjaroenrat, 10,20% verkoos de Thaise Sarng Thai-partijleider Sudarat Keyurapan, 9,85% gaf de voorkeur aan premier Prayut Chan-ocha en 6,50% aan de Thaise liberale partijleider Seripisut Temiyavej als leider regering na de verkiezingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!