Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA vreest een vierde Covid19 golf

~IN DE RATS ZITTEN~
(Ergens bang voor zijn)

BANGKOK:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, roept eetgelegenheden en restaurants op om de beperkingen op het dineren die zijn ingevoerd om de verspreiding van het virus tegen te gaan niet te trotseren, aangezien het toegeeft dat er binnenkort een vierde golf van infecties in het land zou kunnen komen.

Generaal Natthapol Nakpanich, hoofd van het operatiecentrum van CCSA, zei woensdag dat een vierde golf op handen is omdat de Delta-variant dat voor het eerst in India werd ontdekt, zich snel in het binnenland verspreidt. Dit gegeven verontrust de medische experts in het Siriraj-ziekenhuis, de belangrijkste medische faciliteit van het land.

Gezondheidsautoriteiten hebben ontdekt dat de Delta-variant snel opkomt tegen de Alpha-stam die voor het eerst werd gedetecteerd in het Verenigd Koninkrijk, ooit de meest gedetecteerde Covid-19-variant in Thailand.

Deskundigen hebben een hele reeks nieuwe maatregelen aanbevolen die de regering afgelopen weekend snel heeft ingevoerd met weinig kennisgeving aan de getroffen bedrijven – een stap die zware kritiek kreeg van bedrijfseigenaren wier activiteiten worden beïnvloed door de beperkingen.

Zo protesteerden restauranteigenaren en -uitbaters tegen de abrupte aankondiging, waardoor ze weinig tijd hadden om zich voor te bereiden, velen van hen hadden de avond voor het verbod verse ingrediënten ingeslagen, maar werden wakker en kregen te horen dat er een maand lang niet gegeten zou worden. Het eetverbod werd zaterdag rond middernacht gepubliceerd in de Royal Gazette en trad maandag in werking.

Generaal Natthapol verklaard dat  het trotseren van het verbod op eten de virusoverdracht zou kunnen verergeren en het leven van zowel de verkopers als de klanten in gevaar zou kunnen brengen.

 De autoriteiten zullen samenwerking zoeken bij het volgen van de maatregel, zei hij, en het toevoegen van onmiddellijke handhaving van de wet zou tot spanningen leiden.

Hij herinnerde eraan dat de beperking werd ingevoerd nadat werd ontdekt dat veel mensen het virus hadden opgelopen tijdens groepsbezoeken aan restaurants en eetgelegenheden.

Generaal Natthapol beweerde voorts dat de verkopers en het personeel van restaurants en eetgelegenheden zullen worden gecompenseerd voor de verstoring van hun bedrijf.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattarapong Chatpattarasill
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!