FDA waarschuwt tegen het gebruik van ivermectine om COVID19 virus te genezen

~DAT IS EEN PAARDENMIDDEL~
(Een uiterste remedie)

BANGKOK:- De Food and Drug Administration (FDA) waarschuwt mensen tegen het gebruik van het antiparasitaire medicijn voor de behandeling van COVID-19, en zegt dat het voornamelijk voor gebruik bij dieren is.

Het medicijn Ivermectine wordt technisch gezien niet geproduceerd om op mensen te worden gebruikt, dus de risico’s zijn groter dan geneesmiddelen die speciaal voor mensen zijn ontwikkeld.”

“Mensen mogen het niet zonder recept kopen en in ieder geval moet een onderzoek naar de effectiviteit ervan tegen het virus nog worden afgerond”, zo verklaarde de plv. secretaris-generaal van de FDA, Surachoke Tangwiwat.

Khun Tangwiwat zei dat hoewel Ivermectine voornamelijk bij dieren wordt gebruikt, het in geïsoleerde gevallen is gebruikt om specifieke soorten parasieten en schurft bij mensen te behandelen.

Het medicijn is getest in de strijd tegen Covid19 virus, Hoewel sommige onderzoeken suggereerden dat het effectief is tegen het virus, vonden anderen het ineffectief.

Er is niets overtuigends over de werkzaamheid van het medicijn in de strijd tegen Covid19, zei hij.

Ivermectine kan verschillende nadelige bijwerkingen veroorzaken, zoals uitslag, urticaria, misselijkheid, duizeligheid en kan ook een schadelijk effect hebben op het zenuwstelsel, het systeem en het gezichtsvermogen van mensen.

Recente berichten die viraal gingen op sociale media beweerden dat een scherpe daling van COVID-19-gevallen in sommige Indiase steden werd toegeschreven aan het gebruik van ivermectine.

Het beweerde ook dat ivermectine de voorkeur had van mensen in arme landen omdat het goedkoop en gemakkelijk te kopen is.

Het medicijn is echter niet door de Wereldgezondheidsorganisatie veilig verklaard voor gebruik voor de behandeling van COVID-19.

De Faculteit Farmacie van de Universiteit van Chiang Mai, genaamd de COVID-19-remedie, beweert nepnieuws dat “angstaanjagende gevolgen” zou kunnen hebben, omdat het vooral ouderen ertoe aanzette het medicijn te kopen die ten onrechte dachten dat het hen kon beschermen.

Volgens de website van de universiteit kan het medicijn de symptomen van COVID-19-patiënten verergeren.

De gemelde daling van het aantal COVID-19-gevallen in India was het gevolg van het feit dat er meer vaccins beschikbaar werden gesteld aan de bevolking, aldus de website.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!