Het aantal geldwisselkantoren in Thailand significant gedaald

~HET ZOUT IN DE PAP NIET VERDIENEN~
(Héél weinig verdienen)

BANGKOK:- In het afgelopen jaar is het valutawisselvolume met meer dan 600 procent gedaald omdat buitenlandse vakantiegangers wegbleven vanwege de Covid-19-pandemie.  

Volgens de Bank of Thailand bedroeg het totale aantal aanbieders van wisselkantoren in mei 2021 2.334, tegen 2.365 in december vorig jaar en 2.391 in mei vorig jaar.  Het afgelopen jaar zijn 57 geldwisselaars gesloten.  

Volgens Piya Tantivachayanon, president van SuperRich Currency Exchange, een toonaangevende geldwisselaar, zal het aantal transacties blijven afnemen, grotendeels als gevolg van de hoge bedrijfskosten en de bijbehorende huren. 

Het heropenen van het land, met name Bangkok, voor buitenlandse toeristen is een belangrijke factor om valutawisseltransacties op een significant niveau te brengen.  De bedrijfsvoering in de nasleep van Covid-19 zal echter niet meer hetzelfde zijn als voor de uitbraak. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!