Cyberpolitie Thailand biedt directe oplossingen om diefstal te voorkomen

BANGKOK:- Nadat in het afgelopen weekend bijna 40.000 mensen waren opgelicht met hun bankrekeningen en creditcards die onverklaarbare transacties vertoonden, bood het Cyber ​​Crime Investigation Bureau (CCIB) een aantal oplossingen.

De hoofdcommissaris van het CCIB, Khun Kornchai Klaiklueng verklaarde gisteren dat de centrale bank zal worden geadviseerd om alle online winkels te laten registreren en ervoor te zorgen dat rekeninghouders op de hoogte worden gesteld van alle transacties, groot of klein, om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

Er wordt aangenomen dat de oplichters tot 10 miljoen baht hebben gestolen door kleine bedragen van verschillende rekeningen op te nemen.  In het huidige systeem worden rekeninghouders niet op de hoogte gebracht van kleine opnames.

De politie denkt dat de oplichters waarschijnlijk meerdere bronnen hebben gebruikt om het geld te stelen, waaronder:
• Het stelen van informatie via applicaties die creditcards en betaalpassen van gebruikers koppelen aan hun bankrekeningen.
• Frauduleuze links verzonden via sms-berichten.

• Creditcard- en CVV-nummers gestolen door winkelpersoneel en verkocht op de zwarte markt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: photostock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!