De hoofdstad Bangkok heeft het Initiatief genomen om voedselbanken op te richten om de minderbedeelden bij te staan en verspilling te verminderen

BANGKOK:- Een initiatief om de voedselzekerheid in Bangkok te verbeteren en tegelijkertijd de verspilling te verminderen, is gelanceerd met de betrokkenheid van de 50 districtskantoren van de hoofdstad.  Deze kantoren zullen overtollig voedsel ontvangen van partnerentiteiten en dit verdelen onder kwetsbare personen.

Het beleid van de voedselbank wordt uitgevoerd door het districtskantoor Bang Khun Thien van de Bangkok Metropolitan Administration (BMA), met als doel de voedselzekerheid voor de inwoners van Bangkok te vergroten en effectief hulp toe te kennen aan kwetsbare personen.

Tijdens de eerste fase van de uitvoering van het beleid zullen districtskantoren de centrale rol vervullen van het ontvangen van geleverd voedsel en het dienovereenkomstig verdelen.  Naarmate het programma vordert, kunnen de particuliere sector en individuen rechtstreeks voedsel naar de doelgroepen sturen.

Het overtollig voedsel en grondstoffen van entiteiten zoals hotels, winkelcentra, markten, supermarkten en voedselcentra zullen worden uitgedeeld aan mensen in nood, waaronder kwetsbare personen, de armen in de stad en personen die zijn getroffen door rampen of noodsituaties.

De BMA zal samenwerken met partnerbureaus zoals de Sustenance Foundation (SOS) om de BKK Voedselbank te implementeren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!