Het aantal covid19 infecties in het zuidelijke gelegen Phuket zijn stijgende 

PHUKET:- Het aantal covid19 infecties in Phuket is de afgelopen week gestegen, nu meer dan de helft van de lokale ziekenhuisbedden bezet is, zo liet het hoofd van de provinciale gezondheidsdienst weten.

Dr. Koosak Kookiatkul zei dat eergisteren 26 nieuwe gevallen werden bevestigd met RT-PCR-tests en dat 294 anderen positief testten op de ziekte met antigeentests.

Van de positieve antigeenresultaten waren er 285 in het hoofddistrict en negen in het sub-district Kathu.

Dr. Koosak zei dat het aantal covid19 infecties ongeveer zes dagen geleden in Phuket begon te stijgen. Er zijn 162 lokale ziekenhuisbedden beschikbaar, waarvan 91 nu bezet waren.

Dr. Koosak zei dat het aantal ernstig zieke gevallen met longontsteking afnam, maar dat mensen de noodzaak om zichzelf tegen infectie te beschermen nog steeds serieus moeten nemen.

Universele preventie is nog steeds noodzakelijk, inclusief het dragen van mondkapjes op drukke plaatsen en vaccin-boosterschoten, aangezien de ziektecontroles volgende maand verder zouden worden versoepeld, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Achadthaya Chuenniran
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!