Eigenaar van tijgerdierentuin in Thailand, verdacht van handel in wilde dieren

NONTHABURI:- De eigenaar van een tijgerdierentuin is één van de vier vermoedelijke handelaren in wilde dieren, die gisteren werden gearresteerd tijdens politie-invallen in vijf provincies.

De politie van de divisie onderdrukking van natuurlijke hulpbronnen en milieucriminaliteit heeft drie mannen en een vrouw aangehouden tijdens huiszoekingen op zes locaties in de provincies Bangkok, Pathum Thani, Nonthaburi, Ayutthaya en Suphan Buri.

De verdachten werden alleen geïdentificeerd als Bovornwit, 56,   Suthep, 53, Sombat, 43, en mevrouw Pornthip, 25.

 Ze werden gezocht op grond van arrestatiebevelen uitgevaardigd door de provinciale rechtbank van Nonthaburi op 14 juni op beschuldiging van samenzwering bij de illegale handel in wilde dieren en het illegaal bezit van beschermde wilde dieren.

Tijdens het verhoor hebben de verdachten bekend dat ze Indochinese tijgers hebben gekocht voor de verkoop.  Één van hen was volgens Thaise media de eigenaar van een tijgerdierentuin in Suphan Buri.

De invallen van gisteren volgen op de eerdere arrestaties van drie leden van een bende die handel drijft in wilde dieren, toen ze op 5 april een tijgerwelp afleverden bij een undercoveragent in het Bang Yai-district van Nonthaburi.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Nationale parken Thailand
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!