Het aantal Covid19 gerelateerde sterfgevallen in Thailand neemt af, maar ieder sterfgeval is er één teveel, zeker van een baby

BANGKOK:- Het aantal sterfgevallen als gevolg van Covid19 virus in Thailand is aanzienlijk gedaald van een gemiddelde van ongeveer 250 aan het begin van vorige maand, en heeft vandaag een dieptepunt bereikt over de afgelopen maanden van om en nabij de 55 dodelijke slachtoffers.  Maar de tragedie van de pandemie heeft nog steeds een menselijke tol. 

Zo werd in de noordelijke provincie Chiang Rai een baby van net een maand oud met het gevreesde virus besmet en stierf daardoor.  De baby zou het coronavirus hebben opgelopen van familieleden.

Ook onder de sterfgevallen in de cijfers van afgelopen weekend stierven 6 mensen in de toeristische hotspot Phuket, die allemaal werden beschouwd als onderdeel van de risicovolle demografische functionarissen daar met het label Groep 608.  In deze groep, mensen ouder dan 60 jaar, vrouwen die meer dan 12 weken zwanger zijn, en  degenen met een van de 7 erkende medische aandoeningen die patiënten kwetsbaarder maken.  5 van de 6 sterfgevallen waren niet-gevaccineerd, terwijl het gevaccineerde slachtoffer risicovol contact had met de gemeenschap en leed aan nierfalen en hypertensie.

Phuket telde deze maand tot nu toe 32 doden, na 55 doden in september.  Voordien waren er sinds april in de provincie in totaal slechts 20 doden gevallen, wat een sterke toename van het aantal dodelijke slachtoffers laat zien, aangezien er nu 107 mensen zijn overleden aan Covid-19 op het eiland.

De provincie Chonburi, waar uw nieuwsbeer Olleke Bolleke resideert, schommelde het aantal dagelijkse infecties in september nog rond de 1.000 slachtoffers en deze maand een gestaag daalend aantal infecties van 289 infecties in de afgelopen 24 uur zien, waarbij 6 nieuwe sterfgevallen in het afgelopen weekend. 

Sinds het begin van de derde golf van de Covid-19-pandemie zijn meer dan 1,8 miljoen mensen besmet.  Dagelijkse besmettingen zijn afgenomen en zijn de 6e dag op rij met nationale besmettingen onder de 10.000.  In september waren er dagelijks gemiddeld 13.292 besmettingen, terwijl dat tot nu toe in oktober met 3.000 per dag is gedaald tot 10.292.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!