Dronken monnik raakt op pelgrimstocht gewond nadat hij probeerde de slaapkamer van de man binnen te sluipen om te slapen in Sri Racha

SRI RACHA:- Een dronken monnik die op bedevaart was, werd door een eigenaar van een huis gejaagd en mishandeld vanwege zijn meerdere religieuze wandaden en een poging om de slaapkamer van de eigenaar binnen te sluipen om te slapen.

De politie van Sri Racha ontving gisteren een verzoek van Khun Atthaphon Jitchinda, een 39-jarige huiseigenaar, om een ​​persoon te checken die zich voordeed als een monnik en die hij uit zijn eigendom geslagen had nadat hij met hem in gevecht was gekomen voor proberen zijn slaapkamer binnen te sluipen.

Volgens het proces-verbaal van politie Sri Racha werd de persoon aangetroffen in korte broek, kaal en bedekt met blauwe plekken en snijwonden aan de andere kant van de Dara Samut School, Sukhumvit Road in Sriracha.

Zijn naam werd later bekend als Phra Boontha Lawichai. Hij was eigenlijk een monnik op 74-jarige leeftijd en geboren in de provincie Lamphun. Boontha was naar verluidt in een schijnbaar dronken toestand terwijl hij eerste hulp kreeg van Sri Racha-redders. Hij werd vervolgens overgebracht naar het Laem Chabang-ziekenhuis voor verdere behandeling.

Volgens tegen de huiseigenaar, Atthaphon, gaf hij toe Boontha (de monnik) met een stok te hebben geslagen, maar hij beweerde dat Boontha eerst in zijn slaapkamer probeerde te klimmen, dus zette hij hem het huis uit en nam contact op met de politie.

Atthaphon zei later tegen de politie dat hij Boontha eigenlijk twee dagen in zijn huis had laten slapen toen de monnik voor onderdak aan zijn deur verscheen, maar hij kende hem eigenlijk niet, ondanks het feit dat Phra Boontha beweerde dat hij zijn ouders kende.

Bovendien beval hij Atthaphon op de eerste dag van Boontha’s verblijf om tabak en drank voor hem te kopen terwijl hij zijn lunch aan het bereiden was, wat volgens Atthaphon in tegenspraak was met de boeddhistische regels.

Ook probeerde Boontha ’s nachts herhaaldelijk Atthaphon’s slaapkamer binnen te sluipen om te slapen, dus Atthaphon kreeg ruzie met hem en sloeg hem uit huis omdat hij zich zorgen maakte over zijn vrouw die ’s nachts thuis zou komen.

Aanvankelijk lag Boontha nog in het ziekenhuis, terwijl de politie beide partijen voorstelde om desgewenst aangifte te doen van de overtredingen op het politiebureau van Sri Racha. Beiden hadden op het moment van schrijven echter nog geen actie ondernomen.

De politie van Sri Racha gelooft ook dat er meer aan de hand is en zou het gedrag van de monnik doorsturen naar abten in nabijgelegen tempels.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!