Het aantal beschikbare bedden voor viruspatiënten in Bangkok bereikt een kritiek niveau

~WIE AAN DE WEG TIMMERT, HEEFT VEEL BEKIJKS~
(Iemand die grote beslissingen moet nemen, krijgt vaak ook veel kritiek)

BANGKOK:- De beddensituatie voor Covid-19-patiënten in Bangkok bevindt zich op een kritiek niveau, vooral voor degenen in de rode groep, waarvoor slechts 10 procent van de bedden beschikbaar is, zo onthulde het Thaise ministerie van Volksgezondheid deze donderdagmorgen.

“De ziekenhuizen in Bangkok hebben een totale capaciteit van ongeveer 1.000 bedden voor rode groep patiënten.  Er is nu slechts 10 procent van deze bedden leeg”, zo vertelde dr. Korakrit Limsommut, directeur van de afdeling Gezondheidsadministratie van het ministerie.

“Voor patiënten in de gele groep zijn er [slechts] 415 lege bedden, plus zo’n 449 bedden beschikbaar in isolatiekamers van ziekenhuizen.  Wat betreft patiënten in de groene groep, er zijn 500 lege bedden in veldhospitalen, plus ongeveer 4.200 in gecertificeerde ziekenhuizen”, aldus de arts.

Patiënten in de rode groep zijn degenen met ernstige symptomen die beademingsapparatuur nodig hebben, terwijl patiënten in de gele groep matige symptomen vertonen maar onderliggende gezondheidsproblemen hebben die nauwlettend moeten worden gecontroleerd.  Degenen in de groene groep hebben positief getest, maar zijn nog steeds asymptomatisch.

Dokter Korakrit zei ook dat het ministerie 1.613 Remdesivir- en 4.017.781 Favipiravir-tabletten op voorraad heeft voor de behandeling van Covid-19-patiënten.

“Verder zijn wij van plan 21 miljoen extra Favipiravir-tabletten aan te schaffen om de toenemende infecties het hoofd te bieden”, zei hij.

 “De eerste grote partij van 16 miljoen tablets zou deze maand geleverd moeten worden;  twee miljoen komen in augustus en nog eens twee miljoen in september.  Er worden onderhandelingen gevoerd met de fabrikant voor de resterende tabletten”,  zo voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!