Pattaya blijft praten over heropening, maar waarschijnlijk is dit verspilde energie!

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Het Wishful thinking gaat in onze kustplaats gewoon door, en is misschien onrealistisch, maar Pattaya blijft gissen naar de heropening van Pattaya op 1 september.

Onze gewaardeerde burgemeester, Khun Sonthaya Kunplome zat deze week opnieuw een bijeenkomst voor met loco-burgemeesters, gemeenteraadsleden en tientallen vertegenwoordigers uit het toeristisch segment van Pattaya en omgeving.

Om de beurt spraken ze over ‘Pattaya Move On’, een strategie om de stad op 1 september te heropenen via een ‘afgesloten route’ vanaf Phuket of, misschien, U-Tapao-Rayong-Pattaya Airport.  Maar het voorstel is nog niet eens ingediend bij de regering, die momenteel de handen vol heeft aan enorme aantallen Covid19 infecties en sterfgevallen, te midden van een fel kritiek tekort aan vaccins en groeiende publieke ontevredenheid.

Ondertussen meldde de provincie Chonburi gisteren een record van 513 nieuwe gevallen van Covid19, waarvan 128 in het district Banglamung, waaronder Pattaya.  In geheel Thailand werden opnieuw meer dan 9.000 gevallen voor de derde keer in vier dagen.

Om Pattaya te kunnen heropenen, zou het aantal gevallen in Pattaya binnen een maand moeten dalen tot minder dan 100 en zou 70 procent van de bevolking ingeënt moeten zijn, momenteel is dat minder dan 10 procent.

Kleine hotels, bars, restaurants, massageshops en verder alles in het toerisme lijdt enorm in deze pandemie, waar bij lange na nog geen einde in zicht is.

De woordvoerder van de provinciale regering, Khun Pakarathorn Thienchai zei dat de provincie 200.000 BBIBP-CorV Sinopharm-vaccindoses had besteld, ontwikkeld door de China National Pharmaceutical Group.  De bestelling van de Chulabhorn Royal Academy werd gefinancierd door provinciale fondsen en gedaan omdat de provincie Chonburi slechts een klein deel van de benodigde doses heeft geleverd.

De bestelde Sinopharm batch is slechts genoeg voor 100.000 mensen, en zal bestemd zijn voor veiligheidsfunctionarissen die aan controleposten werken, leraren, bewoners van sloppenwijken, senioren, chronisch zieken en mensen die werken in fabrieken, toeristische bedrijven en gebieden met hoge overdrachtssnelheden van Covid-19.

De voorzitter van de Pattaya Business and Tourism Association, khun Boonanan Pattanasin, zei dat de provincie het bedrijfsleven in Pattaya niets heeft verteld dat hen vertrouwen over de toekomst op korte termijn zal geven en bovendien ……wat er zal gebeuren na de vrijwillige 2-wekelijkse thuis isolatie en misschien nog wel belangrijker……wat er zal worden gedaan om gesloten bedrijven compenseren.

Een trieste nieuwsbeer uit het Oosten van Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!