Er is een 5 jaar visverbod in delen van de Gele Rivier en zijrivieren in China ingegaan

CHINA:-De provincie Qinghai in het noordwesten van China heeft gisteren, zondag 1 augustus, een visverbod van vijf jaar ingesteld in delen van het Qinghai-gedeelte van de Gele Rivier en de zijrivieren.

Het verbod, dat van kracht zal zijn tot 31 juli 2026, heeft betrekking op de hoofdstroom van de Gele Rivier in Qinghai, twee meren en negen zijrivieren van de op een na langste rivier van het land, zei de provinciale afdeling landbouw en plattelandszaken van Qinghai.

Qinghai, ook wel “de watertoren van China” genoemd, is de thuisbasis van het Sanjiangyuan-gebied (drie-rivier-bron), waar de drie grote rivieren – de Yangtze-rivier, de Gele Rivier en de Lancang-rivier – ontsprongen.

Gelegen in het noordoostelijke deel van het Qinghai-Tibet-plateau, is Qinghai ook de thuisbasis van vele zeldzame plateausoorten van in het water levende wilde dieren die daar voorkomen.

De bovenstaande luchtfoto is gemaakt op 16 december 2020 en toont het uitzicht op de Gele Rivier in Guide County van de Tibetaanse Autonome Prefectuur Hainan, in de provincie Qinghai in het noordwesten van China.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!