Heftige zomerstormen hielden huis in Thailand, daken waaiden weg!

~VAN HUIS EN HAARD VERDREVEN ZIJN~
(dakloos zijn).

KHON KAEN / NAKHON RATCHASIMA:- In de afgelopen dagen hebben de zomerstormen de huizen en tempels in twee dorpen in het district Chonnabot in de provincie Khon Kaen en andere gebouwen in Nakhon Ratchasima zwaar beschadigd.

De plv. districtsmanager Duanpen Noramat van het district beschreef de storm als de sterkste in tientallen jaren.  Hij trof naast een zwaar beschadigde tempels ook 357 beschadigd huizen aan, sommige aanzienlijk.  Drie tempels werden ook zwaar getroffen door de storm.  

In Wat Pho Srisa-ard werd een kant van de tempelmuur afgebroken door omgevallen bomen.  Volgens de autoriteiten waren er geen doden of gewonden.  

De 59-jarige Khun Riab Tukaew, vertelde dat ze op de begane grond van haar huis van twee verdiepingen was met haar man en kleinkinderen toen de storm losbarstte.  Een harde wind blies het ene metalen dakpaneel na het andere weg.  De storm duurde ongeveer 30 minuten , daarna had het huis geen dak meer. 
Een aanzienlijke hagelbui trof vier dorpen in het district Khon Buri in de provincie Nakhon Ratchasima.  Er werd schade gemeld aan ongeveer 30 huizen, enkele schuren en een tempel.  Volgens Phra Khru Boonsueb, abt van Wat Narak Oraphim, veroorzaakte de 20 minuten durende storm ernstige schade aan de tempel en twee woningen voor monniken 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!