De hotels in Chiang Mai dumpen hun kamers voor een appel en een ei

~VOOR EEN APPEL EN EEN EI~
(Voor een erg lage prijs verkopen)

CHIANG MAI:- Hoteliers in de provincie Chiang Mai hebben hun kamerprijzen tot 90 procent verlaagd om meer gasten met een zwakkere koopkracht aan te trekken.  

Khun La-lad Bungsrithong, voorzitter van de Northern Thai Hotels Association, zei dat toeristen in maart massaal naar strandbestemmingen in het zuiden trokken.  Daarom zouden er na de tweede virusuitbraak in december slechts 1.000 hotels in Chiang Mai met 20.000 tot 30.000 kamers open zijn geweest.  Er zijn 2.000 tot 3.000 hotels met 60.000 kamers in de stad.  De bezettingsgraad in maart was gedaald tot minder dan 3 procent en deze trend zet zich in april voort.  

Volgens Khun La-lad, die ook de algemeen directeur is van het Rati Lanna Riverside Spa Resort, biedt haar hotel momenteel een speciale prijs van slechts 1.500 baht per nacht om meer cashflow te genereren.  Hoteliers zouden nieuwe inkomstenkanalen moeten vinden.  Meer dan 30 vier- en vijfsterrenhotels in het centrum van Chiang Mai hebben gekozen voor drive-thru foodservices.  

De provincie Chiang Mai  verwelkomde in 2019 elf miljoen reizigers, van wie 70 procent Thais.  

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Rati Lanna Riverside Spa Resort 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!