Heftige storm in Chiang Rai veroorzaakt een aardverschuiving waarbij een persoon om het leven komt

CHIANG RAI:- Na hevige regenval in het afgelopen weekend vond er in het district Mae Fah Luang een aardverschuiving plaats waarbij één persoon om het leven kwam. Khun Kanchit Comphudaeng, hoofd van de afdeling rampenpreventie en burgerbescherming, afgekort het DDPM, van Chiang Rai, citeerde een rapport van de lokale autoriteiten dat het slachtoffer de 59-jarige Ahjay Biakao was. Ahjay, een staatloze, werd door de lokale autoriteiten gevonden in zijn huis dat was ingestort na hevige regenval in het weekend.

De regenval van het weekend veroorzaakte ook schade in het district Mae Chan, met aardverschuivingen die de toegang tot Tambon Pa Tung blokkeerden. De regen verhoogde ook het waterpeil van de Chan-rivier, waardoor veel huizen in Moo 1 en Moo 3 in het district onder water kwamen te staan. Tot nu toe is er schade gemeld in drie tambons en vijf dorpen in de districten Mae Fah Luang en Mae Chan, zei hij. 

Hoe dan ook, het meteorologisch instituut in het land dringt er bij het publiek op aan om de effecten van cycloon Mocha, die momenteel Bangladesh en Myanmar overspoelt, in de gaten te houden.

Hoewel de cycloon verzwakt voordat het Thailand zal bereiken, zal hij aanzienlijke hoeveelheden regen met zich meebrengen en golven tot drie meter hoog veroorzaken in de Andamanse Zee, zei het ministerie zondag. Cycloon Mocha is geclassificeerd als een zware cycloonstorm door het Regional Specialized Meteorological Centre (RSMC) in New Delhi, wat betekent dat het even ernstig is als een supertyfoon, zei Somkuan Tonjan, directeur van de Central Forecasting Department, op zijn Facebook-pagina op zondag heeft.

De plv. directeur van het Meteorologisch instituut, Khun Thanasit Iam-ananchai, zei dat de zomerhitte in het koninkrijk nog een paar weken zal aanhouden, vooral in het noorden, maar dat de temperaturen in verschillende regio’s naar verwachting zullen stijgen met het begin van het regenseizoen volgende week. . De regenval dit jaar zal naar verwachting 5% minder zijn dan vorig jaar, voegde hij eraan toe.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Noord-Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!