Eerste homosexuele moslimman krijgt in Thailand de Mr. Gay World Thailand kroon opgezet

BANGKOK:- Een moslimman uit het zuiden van Thailand is gekroond tot Mr. Gay World Thailand, hij zal op het wereldtoneel gaan strijden en de Thaise LGBTQ+-gemeenschap vertegenwoordigen tijdens de Mr. Gay World 2023 in oktober. 

In de laatste ronde van de Thaise competitie georganiseerd door de Bangkok Rainbow Organization in het Mambo Cabaret op zaterdag, werd de 30-jarige Nazmadih Mateem Nujan, een buitenfitnesstrainer, tot winnaar gekroond en geselecteerd om naar Zuid-Afrika te vliegen en te trainen van de 23ste tot de 29 oktober als de eerste moslim die Thailand vertegenwoordigt bij Mr Gay World.

De Bangkok Post had de gelegenheid om hem te interviewen over de kwestie van openlijke homoseksualiteit in de moslimmaatschappij. Verwijzend naar de discriminatie prees de heer Nazmadih zijn familie omdat ze hem steunden, ongeacht zijn seksuele geaardheid. Hij zei dat hij ook veel steun heeft gekregen van zijn gemeenschap in het dorp Kuan Prab in Phatthalung. Hij was echter bezorgd dat sommige mensen hem niet zouden begrijpen, aangezien de moslimgemeenschap heel anders is in hun gemeenschap.

“Ik denk dat we moeten communiceren met degenen die ons misschien niet begrijpen. Er zijn veel LGBTQ+-moslims die sterk in de religie geloven, maar ze kunnen niet in de religie blijven omdat de druk van het milieu hen blijft vertellen dat ze het bij het verkeerde eind hebben”, zei hij. Zijn familie en gemeenschap zouden hem hebben aangemoedigd om dapper en gedurfd te zijn. ​“Dit ​​jaar gekroond worden tot Mr. Gay World Thailand en de eerste homoseksuele moslim zijn die deze titel draagt, kan mede-LHBTQ+-moslims aanmoedigen. Ze kunnen nog steeds goede volgers zijn terwijl ze zijn wie ze zijn”, voegde hij eraan toe.

Mr. Gay World Thailand werd voor vijfde jaar gehouden, hoewel het voor het eerst werd gehouden in 2017 toen de organisatoren het evenement van 2021 en 2022 moesten uitstellen vanwege Covid 19. Elk jaar heeft een specifiek thema, dit jaar was dat “Dit ben ik”. De wedstrijd staat open voor alle homoseksuele mannen, ongeacht lengte of vorm, huidskleur of zelfs fysiek vermogen. Onder de 29 deelnemers aan de wedstrijd van dit jaar bevond zich een man die slechthorend was.

Khun Kittinun Daramadhaj, voorzitter van de Rainbow Sky Association of Thailand, voegde eraan toe dat LGBTQ+-mensen in Thailand vaak worden beschuldigd van “seksueel abnormaal” of “onnatuurlijk” te zijn, dus evenementen zoals Mr. Gay World Thailand zijn belangrijk om de positieve aspecten van hun seksualiteit bekend bij het grote publiek.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!