VIDEOCLIP | 10 geluksvogels met een engeltje op hun schouder ontsnapt aan een ramp in de provincie Chaiyaphum in Noordoost Thailand

CHAIYAPHUM:- Tien mensen die in een tempel in isolatie werden gehouden, keerden terug van hun Covid19 elders in Chaiyaphum en ontdekten dat het gebouw waarin ze hun quarantaine verblijf hadden tijdens hun korte afwezigheid door een aardverschuiving was geraakt.

Het incident vond plaats in Wat Khao Tham Phra, op de Phaya For-berg in tambon Laem Thong in het district Phakdi Chumphon.

Een immense modderpartij met stenen en rotsen was van de berg naar beneden gekomen en had een deel van het gelijkvloerse tempelgebouw verwoest, dat werd gebruikt als isolatiecentrum voor lokale mensen die verdacht werden van een Covid19 infectie.

De aardverschuiving vond gisteren rond 7.10 uur plaats en volgde op dagen met overvloedige regenval in deze noordoostelijke provincie.

De 10 tijdelijke bewoners ontsnapten aan mogelijk letsel of zelfs de dood, alleen omdat ze om 6 uur ’s ochtends in alle vroegte voor Covid19 testen naar het Phakdi Chumphon-ziekenhuis waren vertrokken. Rond het middaguur kwamen ze terug en ontdekte dat er het een en ander ontbrak.

De abt van de tempel, Phra Boonsong Siritharo, zei dat de aardverschuiving het toiletgebouw van het gebouw, dat normaal werd gebruikt om monniken te huisvesten, ernstig heeft beschadigd.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Screenshot
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!