De noordelijke stranden van Phuket liggen wéér bezaaid met teerballen

PHUKET:- Tijdens de gisteren geplande strandschoonmaak ter herdenking van het overlijden van koning Rama 9 langs de noordkust van Phuket Nai Yang Beach, ontdekte de vrijwilligers smerige teerballen die langs de kust aangespoeld lagen.

Michelle van Stichting Sustainable Mai Khao nam vanmorgen contact op met de redactie van de “The Thaiger” met de mededeling dat de stranden weer vervuild waren met zgn. teerballen.  

Ze vertelde dat de enige manier om vuiligheid te verwijderen bestaat om het met beschermende handschoenen op te pakken, samen te drukken en vervolgens in plastic zakken te deponeren.

“Als je op één van de teerballen stapt, is het een heel werkje om de voeten weer schoon te krijgen. We hebben geen idee waar de teerballen vandaan komen, en géén berichten over olielozingen voor de kust van Phuket vernomen”.

In de derde week van juni van dit jaar was er een olielek in de Andamanse Zee.  Maar er was nooit een direct verband tussen de olieramp en de squishy, ​​plasticine-achtige teerballen aangetoond, die op het strand lagen.

In de week daarop verschenen zowat alle stranden aan de westkust van Phuket de teerballen.

Deze foto’s zijn van vanmorgen langs het Mai Khao-strand in Phuket…

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!