Halfblinde wilde beer liet het dorp Sa Kaew in Oost Thailand even beven maar al snel bleek dat zij géén klauw voor de ogen kon zien

SA KAEW:-  Een grote Aziatische zwarte beer dwaalde zaterdagochtend een dorp in het district Wang Sombun in de oostelijk gelegen provincie Sa Kaew binnen,  maar werd al snel gered door natuurbeschermers en naar een opvangcentrum gebracht.

Zodra de Ambtenaren van het Khao Ang Rue Nai Wildlife Sanctuary over de beer hoorde, gingen ze samen met een team dierenartsen uit Chonburi naar het dorp Phraichit.

Het team schoot vervolgens een verdovingspijltje het dier neer waarna het gevangen kon worden. De beer, een vrouwtje van 120 kilogram, bleek ongeveer 15 jaar oud te zijn en leek te lijden aan gezichtsproblemen.

 Later op de dag maakte het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation op Facebook bekend dat dierenartsen hadden besloten de beer in het opvangcentrum te houden.  Ze geloven dat het slechte gezichtsvermogen van de beer het moeilijk zal maken om in het wild te kunnen overleven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: manageronline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!