Hagelstorm treft Chiang Mai en haalt elektriciteitspalen en reclameborden neer

CHIANG MAI:- Een zomerstorm met hagel en regen teisterde gistermiddag de hele noordelijke stad in Chiang Mai, waarbij elektriciteitspalen en reclameborden naar de grond stortte, terwijl een afgescheurd dak op een kruispunt terechtkwam en daar het verkeer verstoorde.

Rond 15.30 uur veroorzaakten de sterke wind een hagelbui ter grootte van één baht, gevolgd door regen en nog een golf van hagel. Het hele stadscentrum was bedekt met hagelstenen terwijl het bleef regenen.

Zowel de lokale bevolking als buitenlanders die in het Nimmanhaemin-gebied van Chiang Mai woonden, haastten zich naar buiten om dit natuurverschijnsel te zien, waarbij de straten wit gekleurd werden van de hagel.

De lokale bewoners deelden videoclips die de schade lieten zien die door de zware storm was aangericht: hagelstenen sloegen op verschillende huizen en veel daken werden opengescheurd.

Een kapotte lantaarnpaal was op een auto gevallen, waardoor vier mensen bekneld raakten, ook vielen er reclameborden, lantaarnpalen op de grond en viel een boom op een huis, waarbij de bewoners gewond raakten.

Ondertussen liet het Thais meters instituut weten dat er momenteel een laag hittegebied boven Opper-Thailand hangt, vergezeld van zuidelijke en zuidoostelijke winden.

Overdag is het heet en nevelig en zijn er enkele onweersbuien te verwachten.

Tegelijkertijd zullen oostelijke en zuidoostelijke winden de overhand hebben over de Golf van Thailand, het zuiden en de Andamanse Zee, met geïsoleerde onweersbuien die ook in het zuiden voorkomen.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!