Grote vrachtwagens zijn tijdens de Songkran excodus op 7 routes in Thailand verboden de weg op te gaan.

BANGKOK:- Grote voertuigen met 10 of meer wielen zijn tijdens de Songkran-vakantie op zes wegen verboden de weg op te gaan teneinde om verkeersopstoppingen en ongevallen te verminderen.

De nationale hoofdcommissaris der politie, generaal Amrongsak Kittiprapas maakte het verbod gisteren bekend in de Royal Gazette in zijn hoedanigheid van hoofd van de verkeerspolitie.

De beperkte routes zullen naar verwachting grote verkeersvolumes kennen vanwege mensen die van en naar hun woonplaats reizen tijdens de traditionele nieuwjaarsvakantieperiode, die duurt van 13 tot 17 april.

Van 12-14 april en 16-18 april worden 10-wielers en grotere voertuigen geweerd op de volgende zeven routes, zowel inkomend als uitgaand:
1. Phahonyothin Road (snelweg nr. 1) vanaf kilometer 99+800 in het district Muang in Saraburi, over een afstand van 7 kilometer.
2. Phahonyothin Road (snelweg nr. 1) vanaf km332 in het Muang-district van Nakhon Sawan, over een afstand van 15 km.
3. Mittraphap Road (snelweg nr. 2) vanaf km15+600 in het district Kaeng Khoi in Saraburi, over een afstand van 84 km.
4. Rangsiyothai Road (snelweg nr. 117) vanaf km0+000 in het Muang-district van Nakhon Sawan, over een afstand van 7 km.
5. Kabin Buri-Pakthongchai Road (snelweg nr. 304) vanaf km 165 in het district Kabin Buri in Prachinburi, over een afstand van 57 km.
6. Buriram-Aranyaprathet Road (snelweg nr. 348) vanaf km 71 in het Ta Phraya-district van Sa Kaew, over een afstand van 12 km.
7. Saraburi Western Bypass Road (snelweg nr. 362) vanaf km.0+000 in het Muang-district van Saraburi, over een afstand van 9 km.

 De chauffeurs van voertuigen met 10 of meer wielen die de beperkte routes over Songkran moeten gebruiken, kunnen toestemming vragen aan de provinciale verkeerspolitiechef, aldus de aankondiging.

Tijdens de zogenaamde “Seven Dangerous Days” van Songkran vorig jaar waren er 1.917 verkeersongevallen en 278 doden toen mensen in die periode van en naar hun woonplaats reisden.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!