30 politieagenten bevrijden een 5-leden tellend gezin na een 18 uur durende gijzeling in Bangkok.

SAMUT PRAKAN:- Dertig politieagenten kwamen er aan te pas om een Thaise man te arresteren die gedurende 18 uur een vijf leden tellen gezin een huis in de provincie Samut Prakarn had gegijzeld.  De verdachte weigerde zijn motieven aan de autoriteiten bekend te maken.

Een team van agenten van het provinciale politiebureau van Samut Prakarn en het politiebureau van Bang Plee kwamen ter plaatse en zetten de omgeving van het huis in het district Bang Plee af om druk op de verdachte man uit te oefenen.

De familie was die, van een voormalig leider van de gemeenschap genaamd Somchai Auphan.  De agenten hebben met succes vier gijzelaars gered, waaronder Somchai, zijn schoonmoeder, 14-jarige dochter en nog een kind.  De gijzelnemer, Khun Wirut hield Somchai’s vrouw echter nog steeds in gijzeling en bedreigde haar met een mes.

Wirut nam contact op met een vriendin en vroeg haar om 7.30 uur water voor hem te brengen.  De agenten werkten samen met de vriend om een ​​verdovingsmiddel aan het water toe te voegen alvorens het aan Wirut te geven.  Terwijl de politie wachtte tot Wirut in slaap viel, gooide hij plotseling een bom om de agenten bang te maken, waardoor ze gedwongen werden het gebouw binnen te gaan om hem met een taser te onderwerpen en de overgebleven gijzelaar te redden.

Een politieagent liep een kleine snijwond op aan de enkel toen hij de gijzelaar hielp.  De gijzelaar liep lichte verwondingen op door het mes.  Somchai vertelde de politie dat Wirut zijn voormalige werkgever was die net ontslag had genomen vanwege een gokschuld.  Hij kwam de avond ervoor naar zijn huis en greep plotseling een mes, waarmee hij elk gezinslid bedreigde.

Khun Wirut weigert zijn motief aan de politie bekend te maken en is  beschuldigd van het vasthouden of opsluiten van de andere persoon om zo’n persoon van zijn vrijheid te beroven, waarop een gevangenisstraf van maximaal drie jaar staat, een boete van maximaal 60.000 baht, of beide.  

Khun Wirut werd ook beschuldigd van het overtreden van artikel 392 van het Strafrecht door een andere persoon te bedreigen of bang te maken met een wapen.  De straf zou een gevangenisstraf van maximaal een maand, een boete van maximaal 10.000 baht of beide zijn.

Olleke Bolleke in Bangkok

Eén gedachte over “30 politieagenten bevrijden een 5-leden tellend gezin na een 18 uur durende gijzeling in Bangkok.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!