Grote brouwerij in Thailand kondigt een verhoging van bierprijzen aan

BANGKOK:- Één van Thailand’s toonaangevende brouwerijen heeft een verhoging van de prijs van zijn bier aangekondigd. Khun Phurit Bhirombhakdi, directeur van Boon Rawd Trading Co., Ltd. heeft onthuld dat de prijs van Leo-bier een deze dagen za, stijgen, daarbij verwijzend naar stijgende productie-, energie- en brandstofkosten.

Khun Phurit vertelde dat er inspanningen zijn geleverd om de prijs van Leo te handhaven om de impact van de verhoging bij devklanten te verminderen.  De stijgende kosten maakten echter een prijsverhoging nu noodzakelijk.

Hij voegde eraan toe dat Leo het laatste biermerk is dat een prijsverhoging doorvoert, terwijl andere merken eerder dit jaar al verhogingen hebben aangekondigd.

In juli gaat de prijs van Leo als volgt omhoog:
Grote flessen (620ml) verhoogd met 12 baht per doos of gelijk aan 1 baht per fles.
Kleine flesjes (320 ml) verhoogd met 18 baht per doos of 0,75 baht per flesje.
Grote blikken (490 ml) verhoogd met 11 baht per bak of 0,90 baht per blikje.
Kleine blikjes (320 ml) verhoogd met 18 baht per tray arton of 0,75 baht per blikje.

De stijging betekent dat consumenten een stijging van tussen de 10-20 baht per doos (flessen) of per tray (blikjes) kunnen zien op de verkoopprijs van Leo.

Het nieuws komt nadat de prijs van Chang Classic vorig jaar werd aangepast, waarbij de prijs van een doos met 12 flessen steeg met 10 baht van 595 baht naar 605 baht, terwijl de prijs van een verpakking van 24 blikjes steeg met 5 baht per dienblad, oorspronkelijk 735 baht naar 740 baht.

De prijs van Heineken bier zal ook stijgen, met 50 baht per doos, van 800 baht naar 850 baht, en de prijs van een tray blikjes van 940 baht naar 1.030 baht.

Ondertussen zei khun Somchai Phornratanacharoen, voorzitter van de Thai Wholesale and Retail Association, dat ten minste twee van Thailand’s toonaangevende frisdrankfabrikanten ook de komende dagen een prijsverhoging zullen aankondigen.  –

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Hua Hin Today

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!