Grootte doet er niet toe, zo waarschuwt één ziekenhuis in Thailand voor gevaren van penisvergroting

CHIANG MAI:- Het Nakhonping-ziekenhuis in de noordelijke provincie Chiang Mai heeft onlangs een waarschuwing afgegeven aan mannen die een behandeling voor penisvergroting zochten, dit na een verontrustend incident waarbij een Birmese man betrokken was die hoopte zijn penis te vergroten en een stalen ring gebruikte.

Een Facebook-bericht dat vandaag door het ziekenhuis is vrijgegeven, onthulde dat een 29-jarige Birmese man een week lang een stalen ring om zijn penis had geplaatst, in de overtuiging dat dit zou leiden tot vergroting. Helaas had deze ondoordachte maatregel ongewenste gevolgen. De geslachtsdelen van de man raakten geïrriteerd en gezwollen, en het gebied rond de ring ontwikkelde zich tot een geïnfecteerde, met pus gevulde zweer.

Omdat hij de ring niet kon verwijderen vanwege de zwelling, zocht de man onmiddellijk medische hulp in het ziekenhuis van Nakhonping. Gelukkig slaagde een ervaren urologische chirurg, Khun Praphon Piamanan erin de ring te verwijderen door hem voorzichtig af te snijden. De patiënt ligt momenteel in het ziekenhuis en zal daar naar verwachting enkele dagen blijven om de wond goed te laten genezen.

Dr. Praphon uitte zijn grote bezorgdheid over de wijdverbreide mythen rond methoden voor penisvergroting. Hij benadrukte dat het dragen van een ring of het gebruik van verschillende apparaten en medicijnen hiervoor ernstige gevolgen kan hebben, zoals blijvend verlies van seksuele functie, weefselsterfte (necrose) of infectie door onvoldoende bloedcirculatie. In extreme gevallen kan zelfs een amputatie nodig zijn.

Dr. Praphon wees erop dat deze dubieuze vergrotingsmethoden toegankelijk zijn via offline en online kanalen en benadrukte de risico’s. Hij wees op gevallen waarin mensen olie hebben geïnjecteerd of kralen onder de huid van hun geslachtsdelen hebben gestoken, wat leidt tot infectie, weefselafbraak en zelfs levensbedreigende bloedvergiftiging.

In een ander geval dat vorig jaar werd gemeld, zocht een 51-jarige Thaise man genaamd Tham medische hulp nadat zijn vriend hem had geïnjecteerd met een niet-gespecificeerd medicijn waarvan gezegd werd dat het zijn lengte zou verbeteren. De vriend beweerde dat hij de techniek in de gevangenis had geleerd en deze bij talloze kennissen had gebruikt. Geïntrigeerd door het vooruitzicht, stemde Tham ermee in om twee injecties te krijgen.

Tham hoorde later dat de vriend een medicijn op basis van room had gekocht bij een plaatselijke apotheek. De crème werd gekookt om er een vloeibare vorm van te maken voordat hij in Thams geslachtsdelen werd geïnjecteerd. Binnen een paar dagen was er ernstige zwelling en ondraaglijke pijn. Wanhopig op zoek naar een oplossing en bij gebrek aan de nodige middelen (50.000 baht) voor een juiste behandeling, waarschuwde Tham anderen om geen enkele vorm van zelfinjectie te proberen zonder goed medisch advies.

Het is van cruciaal belang dat de getroffenen professionele hulp zoeken en zich niet inlaten met risicovolle praktijken op basis van verkeerde informatie of wanhoop. Het ziekenhuis dringt er bij iedereen op aan om hun gezondheid voorop te stellen en gekwalificeerde medische experts te raadplegen in plaats van toevlucht te nemen tot niet-geverifieerde methoden met mogelijk onomkeerbare gevolgen.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Eén gedachte over “Grootte doet er niet toe, zo waarschuwt één ziekenhuis in Thailand voor gevaren van penisvergroting”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!