Dengue-uitbraak treft dorp in Noord-Thailand met meer dan 100 gevallen

NAN:- Er is een ernstige dengue-uitbraak uitgebroken in de Noord-Thaise provincie Nan. In één dorp zijn meer dan 100 gevallen gemeld. Aangezien het aantal denguepatiënten in Thailand op de tweede plaats komt, voeren de gezondheidsautoriteiten hun inspanningen op om de verspreiding van de ziekte onder controle te houden. 

Dr. Warin Teppitaksak, de provinciale gezondheidsfunctionaris, zei dat de situatie in de provincie Nan zorgwekkend is, aangezien het district Chiang Klang het hoogste aantal dengue-patiënten heeft geregistreerd. De uitbraak begon in het dorp Huay Kaeo, waar meer dan 100 patiënten wonen.

Gezondheidsfunctionarissen van de provincie Nan ontdekten dat het getroffen dorp in de buurt van een bos lag waar gedroogde bladeren en stilstaand water muggen de ideale basis vormen om zich voort te planten. Nader onderzoek wees uit dat de omringende landbouwgrond rubberbomen en bamboeplantages had, wat ook bijdraagt aan de vermeerdering van muggen, aangezien er water stond in de gebieden met rubberbladeren en bamboestekken.

Het Chiang Klang-ziekenhuis heeft de bestaande faciliteiten moeten aanpassen om het toenemende aantal dengue-patiënten op te vangen, terwijl het probeert de verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen door klamboes voor patiënten te installeren. 

Door een wijziging in de managementstructuur van enkele lokale ziekenhuizen is de ziektebestrijding vertraagd. Door de vertraging is er onduidelijkheid ontstaan ​​over het gebruik van budgetten, waardoor er minder efficiënt is gereageerd op de dengue-uitbraak.

Tot nu toe zijn er geen sterfgevallen als gevolg van knokkelkoorts gemeld in de provincie Nan. Van januari tot 6 juni was het totale aantal denguepatiënten 596, met het hoogste aantal geregistreerde gevallen in mei op 279. De meeste patiënten waren tussen de 10 en 14 jaar oud en waren boer of student. Gezondheidsfunctionarissen in de provincie Nan dringen er bij mensen op aan om preventieve maatregelen tegen dengue te nemen, waaronder zichzelf beschermen tegen muggenbeten en het elimineren van broedplaatsen voor muggen in en rond huizen.

Op meer plekken ontstaan zorgwekkende gezondheidsproblemen 
Nan is niet de enige provincie waar onlangs knokkelkoorts is uitgebroken. Eerder deze week riep de provinciale gezondheidsafdeling van Trang burgers op waakzaam te zijn tegen knokkelkoorts naarmate de uitbraken gewelddadiger worden. Er werden twee doden en 164 besmettingen gemeld, vooral onder kinderen. 

Een ander recent nieuws is de uitbraak van hondsdolheid, die in drie Thaise provincies drie levens heeft geëist en waarvoor vaccinatie dringend nodig is.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!