LET OP! Voor de kust van Phuket liggen Portugese galeien klaar om toe te slaan

PHUKET:- De strandwachten van de eilandprovincie Phuket in het zuiden van Thailand hebben vakantiegangers gewaarschuwd voor de giftige kwallen, welke bij sommige stranden van het eiland veelvuldig voorkomen.

Tijdens het huidige moessonseizoen hebben strandwachten talloze Portugese galeien op de stranden gezien. De kwal is een soort siphonophore die voorkomt in de Indische en Atlantische Oceaan, ook wel bekend als de bromvlieg of stinger. Het is belangrijk om de Portugese galei niet te verwarren met de veel gevaarlijkere maankwal, die bijna geheel afwezig is in de Andamanse Zee.

Autoriteiten adviseren iedereen die bang is voor een steek van deze zeedieren om voorzichtig te zijn in de zee en bij twijfel niet te zwemmen. Als er toch een steek optreedt, raden ze aan om het getroffen gebied onmiddellijk schoon te maken met zeewater en azijn en voorzichtig de tentakels van de kwal te verwijderen. Het gebied moet vervolgens ongeveer 20 minuten worden behandeld met warm tot heet water om de pijn te verlichten. De steek van een Portugese galei is al pijnlijk genoeg, maar in deze tijd van het jaar kunnen er ook stukjes tentakels in de golven drijven en kleine stukjes achterlaten

De strandwachten roepen strandgangers op om extra waakzaam te zijn op stranden waar rode vlaggen hangen en de instructies van de strandwachten op te volgen. Deze waarschuwing komt tegen de achtergrond van twee tragische gebeurtenissen: op 27 mei 2023 verdronk een Russische man op Patong Beach en op 30 mei 2023 kwam ook een Birmese man om het leven op Layan Beach.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!