Grootouders in Noordoost-Thailand tiranniseren, martelen en ketenen hun 11-jarige kleindochter, hoog tijd om hier een einde aan te maken 

BURIRAM:- De grootouders van een 11-jarig meisje zijn zich bewust dat het straffen en haar aan de ketting leggen niet een gangbare manier opvoeden is, zo beweren ze, we hebben geen andere keuze, ook wij hebben medelijden met het kind. Ze ketenen en martelen een meisje dat beweerde dat ze stout is en graag met vrienden gaat spelen. 

Een Facebook-pagina deelde onlangs dit treurspel van opvoeden en onthulde hoe het jonge meisje dagelijks wordt gestraft.  De poster van dit stuk, schreef dat het kind geheel onder het juk van haar grootouders wordt opgevoed en haar regelmatig afranselen met een stok. De poster verzocht dan ook de andere gebruikers van Facebook in het geweer te komen om dit kind te helpen.  De opa gebruikt een manier van straffen die veel te hard is, en in vroeger jaren zelfs tiranniek is.

 Het Sanook News Team ging samen met het reddingsteam van Amarin en aanverwante functionarissen naar het gebied in de provincie Buriram.  Ze wilde stuk voor stuk de waarheid achter de posting vinden en vonden uiteindelijk de 11-jarige Beauty.  Ze was alleen thuis en had een grote ketting om haar linkerbeen die haar aan de kamer vasthield. Haar grootouders waren niet thuis.  

Het reddingsteam voerde een EHBO check bij haar uit en vond blauwe plekken in haar nek.  Het team gebruikte speciaal gereedschap om de ketting te verwijderen, omdat deze haar been pijn deed.  Beauty stelt dat haar grootouders haar vastketenen omdat ze het niet leuk vinden dat ze met vrienden speelt.  Ze voelt zich erg eenzaam en wilt graag met anderen spelen omdat ze de hele tijd alleen is.  Ze straffen haar regelmatig door haar met een stok te slaan en knijpen met regelmatig haar keel dicht.

De opa keerde terug naar huis en gaf toe dat hij Beauty had geketend en haar had geslagen met een stok.  De opa beweert dat Beauty erg ondeugend is en vaak ’s avonds laat thuiskomt.  Hij beweert dat er geen andere manier is om haar op te voeden.  Hij werkt elke dag en heeft zijn heil gezocht met het gebruik van geweld gebruikt als oplossing.  Hij heeft medelijden met Beauty, maar weet haar geen andere manier te leren.  

Een streetfood verkoopster voor het huis van “Beauty”  beschreef dat zij zag dat de opa “Beauty” fysiek mishandelde.  Hij kwam thuis, ketende haar aan een pilaar, bond haar handen en voeten vast en sloeg haar vele malen.  

De streetfood verkoopster hoorde “Beauty”  gillen van de pijn en wist dat zij moest helpen.  Hij maakte een video van wat er gebeurde en plaatste de beelden online.  De voedselverkoopster verklaarde dat zij de opa dit vaak heeft zien doen en hoopt dat gerelateerde officiële sectoren het kleine meisje zullen helpen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!