Gouverneur Chadchart wilt naast de kwaliteit ook de veiligheid van straatvoedsel in Bangkok verbeteren 

BANGKOK:- Gouverneur Chadchart Sittipunt had deze week een ontmoeting met het nationale voedselinstituut om de lancering van een nieuw veilig straatvoedselproject in Bangkok te bespreken.

De gouverneur van Bangkok zat een vergadering voor met de projectcommissie in het stadhuis om plannen te bespreken om de kwaliteit en veiligheid van straatvoedsel in de hoofdstad te verbeteren.  Nu de meeste mensen weer aan het werk zijn, vindt Khun Chadchart dat het belangrijk is dat de veiligheidsnormen worden gehandhaafd voor degenen die voedsel kopen bij de straatstalletjes en markten van de stad.

De 56-jarige burgemeester legde uit dat voedsel in de straten van Bangkok in drie categorieën wordt verdeeld: lokale of gemeentelijke markten, stadsmarkten waar kantoormedewerkers eten kopen en toeristenmarkten.  Chadchart meldde dat het project zich in eerste instantie zal richten op de stads- en toeristenmarkten, en dat de markten in de gebieden Sukhumvit en Si Lom als eerste op de projectlijst zouden staan.

De burgemeester benadrukte dat elk gebied zijn eigen commissie heeft die verantwoordelijk is voor de veiligheid en netheid van elke markt en kraam.  Als markten of winkels zich niet aan deze maatregelen houden, worden berispt of zo nodig hun verkoopvergunning ingetrokken.

De directeur van het nationale voedselinstituut, Khun Anong Phaijutprapaporn, voegde eraan toe dat Thailand bekend staat om het straatvoedsel, maar de kwestie van hygiëne is wel eens discutabel.

Khun Anong voegde eraan toe dat het nieuwe project van de gouverneur het vertrouwen in de consumptie van straatvoedsel onder Thaise en buitenlandse mensen zal vergroten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: komchadluek.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!