Groenteprijzen in Thailand stijgen door schaarste en naar verwachting in aanloop van het vegetarisch festival in oktober 

THAILAND:- De groenteprijzen zullen als gevolg van producttekorten stijgen en in aanloop tijdens het vegetarische festival in oktober verder stijgen.

Thaise verslaggevers meldden dat de prijs van alle groenten die op de Ta Klang-markt in Trang worden verkocht, met 10 baht per kilogram of zelfs hoger is gestegen voor groenten waar momenteel veel vraag naar is. Volgens de lokale verkopers zal de prijs naar verwachting verder stijgen.

Marktkoopman Jeab vertelde tegen de verslaggevers dat tijdens het vegetarische festival van dit jaar alle groenten duurder worden, vooral koriander, selderij, lente-uitjes, komkommers, bonen en andere soorten bladgroenten, omdat er niet genoeg is om aan de marktvraag te voldoen vanwege de weersomstandigheden in veel gebieden in het land.

Jeab vertelde: “Veel groenten zijn niet mooi genoeg waardoor ze niet werden verkocht, dus moesten ze aan het vee worden gevoerd, waardoor er producttekorten ontstonden.”

Een andere marktkoopman, khun Aed, vertelde Thaise media dat de stijgende prijzen zowel kopers als verkopers treffen en de groenten moeilijk verkoopbaar maken omdat het duur is. Ook tijdens het vegetarische festival zal de prijs naar verwachting weer stijgen.

In het zuiden van Thailand worden jaarlijks belangrijke vegetarische festivals gehouden in Phang Nga en Phuket gedurende negen dagen, te beginnen tussen 26 september en 4 oktober.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Naewna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!