De tuinen van Nong Nooch, onder de rook van Pattaya, verrijkt met 500.000 kostende zeekokosnoot bomen

PATTAYA:- De Kazachstaanse Ambassadeur in Thailand heeft geholpen in de tropische tuinen van Nong Nooch, ten zuiden van de kustplaats Pattaya geholpen bij het planten van zeldzame “zeekokosnoot bomen” in de Nong Nooch Tropical Garden en hakte zeven van deze reuze kokosnoten open die tot 200 baht kunnen opbrengen.  De bomen zelf kosten 500.000 baht.

Ambassadeur Arman Issetov vergezelde Nong Nooch-directeur Kampol Tansajja tijdens de ceremonie om de gigantische kokosnoot met twee machetes door de midden te klieven. Elke helft was zo groot als een aalmoeskom van een monnik.

De kokosnoot met een dubbele bast is zo zeldzaam dat hij op straat wordt verkocht voor 200 baht.  Kokosnoten met één bast worden voor de helft verkocht.

Khun Kampol en S.E.  Arman Issetov plantte de eerste zeekokosnootzaailingen samen in de wereld palmentuin van de tuin. Er zijn in totaal 36 kokospalmen in de tuinen van Nong Nooch geplant. De bomen bomen zelf kosten 500.000 baht.

De zeekokosnoot is een soort palmboom afkomstig uit de Seychellen in de Indische Oceaan. De zeekokosnoot dankt zijn naam aan oude Franse zeevaarders die hem ver van bomen in de oceaan vonden drijvend.

De vroege zeevaarders geloofden dat de bomen onder de zee moesten zijn, terwijl anderen ze noemden als fruit dat uit de lucht viel. De grootste zeekokosnoten die ooit zijn gevonden, wegen elk 20 kilogram. Het duurt zeven jaar voordat de vrucht rijp is.

De bomen hebben een jaar nodig om wortel te schieten en kunnen pas na 20 jaar vrucht dragen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The PattayaMail
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The PattayaMail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!