Gratis coating aangeboden voor kentekenplaten van auto’s uitgegeven in 2014

~EEN FATA MORGANA~
(Een luchtspiegeling is een optisch fenomeen dat het resultaat is van temperatuurinversie

BANGKOK:- Het Department of Land Transport (DLT) heeft aangeboden om vervaagde kentekenplaten gratis opnieuw te coaten, met name die uitgegeven in 2014, beginnend met 3 Kor Kor tot 4 Kor Khor.

 “Er zijn klachten geweest dat nummerplaten die tussen 1 augustus en 31 december 2014 door de afdeling zijn uitgegeven, vervaagd zijn”, zei directeur Jirut Wisanjit van DLT. 

“We hebben het probleem onderzocht en vernomen dat de kentekens die in deze periode waren uitgegeven  geverfd met een andere techniek, waardoor de kleur sneller vervaagt. “Daarom biedt het DLT tot het einde van dit jaar gratis re-coatingservices aan.” 

Om nummerplaten opnieuw te laten lakken, moeten autobezitters hun kentekenbewijzen overleggen.  evenals een identiteitskaart [of bedrijfsregistratie in geval van rechtspersonen], of een volmachtbrief als een vertegenwoordiger wordt verzonden, bij de kentekenplaatafdeling van DLT of bij de provinciale DLT-kantoren waar het voertuig was geregistreerd, het voertuig moet zich wel goede staat, zonder krassen, gaten of vervorming bevinden, zo voegde hij eraan toe.

 “Eigenaren mogen verwachten dat het opnieuw gecoate  bord binnen zeven werkdagen wordt afgeleverd.  Ze kunnen hun voertuigen blijven gebruiken en het ontvangstbewijs tonen dat door de dienst is afgegeven voor het geval ze worden aangehouden door de verkeerspolitie. “

Khun Jirut zei dat eigenaren van kentekenplaten die voor of na de aangegeven periode zijn uitgegeven, hun kentekenplaten opnieuw kunnen laten coaten door dezelfde procedures te volgen.  

Het opnieuw coaten kost ze echter 100 baht per kentekenplaat. Bel voor meer informatie de DLT-hotline op 1584.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!