De staatsspoorwegen van Thailand heeft de gedoneerde Japanse treinen opgeknapt, de  lokale bevolking krijgt inspraak over de te rijden routes

THAILAND:- De trein is één van de zeventien treinen, die de SRT cadeau heeft gekregen van Japan. Ze zijn opgeknapt voor een gezellige uitstraling om het toerisme nieuw leven in te blazen. De bevolking krijgt inspraak over de routes, die ze onveilig gaan maken – bij wijze van spreken dan natuurlijk. Vanaf volgende maand worden ze ingezet op korte toeristische routes.

De 17 dieselrijtuigen, geschonken door de Hokkaido Railway Company (JR Hokkaido), kwamen op 13 december vorig jaar aan in de haven van Laem Chabang in Chonburi . De SRT betaalde 42,5 miljoen baht voor het transport. Op 6 september nam SRT-gouverneur Nirut Maneephan de media mee op een testrit van een trein bestaande uit drie rijtuigen die volledig zijn gerenoveerd.

De trein met airconditioning rolde uit het Makkasan-onderhouds- en reparatiecentrum voor rollend materieel in Bangkok en reed ongeveer een uur later een treinstation in de oostelijke provincie Chachoengsao binnen voordat hij terugkeerde naar het station Hua Lamphong in Bangkok.

De rijtuigen, die oorspronkelijk waren ontworpen voor de Japanse spoorlijnen met een spoorbreedte van 1.067 meter, zijn uitgerust met aangepaste wielensets voor compatibiliteit met de sporen van één meter in Thailand, terwijl het interieur en exterieur zijn opgeknapt.

De carrosserieën van de rijtuigen zijn ook opnieuw gespoten in hun originele witte en lavendelkleuren. Liefhebbers en publiek kwamen op de stations en langs het proefparcours om foto’s van de trein te maken.

Volgens de SRT zal de renovatie van de resterende 14 rijtuigen naar verwachting eind volgend jaar voltooid zijn. De 17 rijtuigen, uit de Kiha 183-serie, werden tussen 1981 en 1982 geproduceerd en in 2017 buiten gebruik gesteld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Japan News
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!