GrabBike Thailand staat op omvallen, commissie om het bedrijf daarvoor te behoeden

BANGKOK:-Volgens een verklaring van het Departement of Land Transport, het DLT werkt aan een gezamenlijke commissie voor de redding van online ride-sharing-service GrabBike (Win), vanwege een overtreding van de wet met hun activiteiten.

Het panel, dat de DLT, de Koninklijke Thaise, het BMA en het Commando Interne Veiligheidsoperaties zal vertegenwoordigen, zal een ontmoeting hebben met het bedrijf GrabBike (Win). Samen wordt gezocht naar een oplossing hoe de GrabBike-activiteiten binnen de kaders van de wet kunnen worden gehandhaafd. 

De motortaxiservice van de populaire Grab-app staat op het punt te worden opgedoekt, nadat Grab Thailand zijn chauffeurs moest informeren dat het bedrijf met ingang van 15 juli 2022 contracten zal beëindigen met degenen die motorfietsen gebruiken en die géén vergunning hebben voor lokaal openbaar vervoer. 

Khun Worachat Luxkanalode, directeur van Grab Thailand, benadrukte tegenover de pers dat de gedwongen sluiting g tienduizenden chauffeurs zou kunnen treffen die hierdoor hun inkomen zouden verliezen. Het gezamenlijke orgaan erkent de noodzaak om te voldoen aan de openbare vraag naar openbaar vervoer, aldus de DLT-verklaring. 

De verordening zal ook zorgen voor eerlijke concurrentie tussen op apps gebaseerde autoverhuurbedrijven. Veel bedrijven hebben sinds oktober vorig jaar aanvragen ingediend om hun diensten te legaliseren, waarvan er tot nu toe slechts twee zijn goedgekeurd: Hello Phuket Service en Bonku. 

Bij GrabBike (Win) werden motorfietsen die als privévoertuig waren geregistreerd, gebruikt voor personenvervoer, in strijd met de wet die vereist dat het openbaar vervoer speciaal voor dit doel wordt geregistreerd. Ook de manier waarop het bedrijf de tarieven berekende was niet in overeenstemming met de wet, legt de DLT uit. 

Het bureau zei ook dat het GrabBike (Win) een periode heeft gegeven om de problemen met de registratie van motorfietsen en het tarief op te lossen. Het bureau adviseerde dat als licentieproblemen niet worden opgelost, het bedrijf zou moeten overschakelen op het vervoeren van boodschappen of pakketten. Het gebruik van legitiem geregistreerde motorfietsen als taxi’s zou ook het conflict tussen GrabBike-rijders en chauffeurs die op de taxistandplaatsen werken, verminderen, aldus het DLT.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!