Gouverneur Sittipunt van Bangkok plant elke maand festivals en activiteiten om het toerisme in ‘Venetië van Thailand’ nieuw leven in te blazen

BANGKOK:- Gouverneur Chadchart Sittipunt van Bangkok heeft deze week een ontmoeting gehad met de Tourism Authority of Thailand om plannen te bespreken om het toerisme in Bangkok te promoten, nu verschillende Covid-beperkingen zijn opgeheven.

De gouverneur deelde de tijdens de vergadering mee dat hij van plan was om het hele jaar door elke maand toeristische festivals en activiteiten te organiseren, met de nadruk op het promoten van de unieke kenmerken van elk van de 50 districten van Bangkok.

“In oktober houden we bijvoorbeeld een traditionele longtailboot-competitie en nodigen we teams uit de buurlanden uit om meer variatie toe te voegen en buitenlandse bezoekers aan te trekken”, zei hij.

Andere festivals en activiteiten die na jaren van Covid-onderbrekingen weer zullen worden hervat, zijn een openluchtfilmfestival, een bloemenfestival, een kunst- en ambachtsbeurs, de Bangkok Marathon en de opening van toeristische attracties langs grachten.

“Omdat Bangkok veel kanalen en waterwegen heeft, zijn we van plan om de stad te promoten als het Venetië van Thailand om buitenlandse toeristen aan te trekken”, zei Chadchart, eraan toevoegend dat Bangkok het populaire Ong Ang-kanaal zal uitbreiden om verbinding te maken met de kanalen Bang Lamphu en Saen Saeb,  het creëren van de langste kanaalgebaseerde toeristische route van de stad.

 Chadchart zei dat Bangkok een rebranding nodig heeft om te voldoen aan de behoeften van moderne toeristen die sinds de uitbraak zijn veranderd.

“We zullen ook verschillende media gebruiken om elk segment van de doelgroepen te bereiken, terwijl we het imago van Bangkok als toeristische stad promoten, vooral wat betreft internationale standaardinfrastructuur, veiligheid en openbaar vervoer”, zei hij.

Chadchart zei dat de campagnes in de beginfase grotendeels gericht zullen zijn op het aantrekken van binnenlandse toeristen en het stimuleren van uitgaven om toeristische ondernemers te helpen weer op de been te komen na de impact van Covid-19.

Een latere fase zal meer nadruk leggen op buitenlandse toeristen, vooral uit nieuwe markten zoals India, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!