Goudrover in de provincie Ubon Ratchathani wisselt tijdens de vlucht 6 keer van voertuig, toch wist de politie van Thailand hem aan te houden

UBON RATCHATHANI:- Daar is goudrover gearresteerd, die aan de politie heeft toegegeven dat hij een filmplot volgde om zes keer van voertuig te wisselen.  Hij gebruikte een motorfiets om uit de winkel te ontsnappen en sprong vervolgens in 5 verschillende taxi’s.  Hij verkocht het goud in de provincie Sa Kaeo en verstopte zich voor de politie in de provincie Ubon Ratchathani.  

Ondanks zijn goede planning werd de man toch door de politie aangehouden.  Politieluitenant-generaal Samran Nuanma en aanverwante functionarissen maakten eerder deze week melding van de arrestatie van de 42-jarige Prapakorn. De verdachte werd gearresteerd in een kamer in de hoofdstad Ubon Ratchathani.  De politie vond bewijs, waaronder 6 gouden armbanden en 1 klein gouden slot verborgen in een lotionfles.

De politie meldde dat de politie van Klong Tan op 9 juli 2022 een melding van een goudoverval ontving. De man gebruikte een pistool om de goudwinkel in een winkelcentrum in Bangkok te overvallen.  De recherche inspecteerde de goudshop en verzamelde bewakingscamerabeelden.  Op de beelden hield de man het pistool in een witte doek gewikkeld om de winkelmedewerkers te bedreigen.  Hij slaagde erin om weg te komen met 34 gouden kettingen en meer voor een bedrag van 45 baht goud of ongeveer 675 gram.  

“De politie stelt dat het niet uitmaakt hoeveel films criminelen kijken, ze zullen toch worden gevonden en uiteindelijk gearresteerd”

Het pistool was overigens niet echt en is slechts een luchtdrukpistool. Hij roofde het goud en ontsnapte op de motor uit het winkelcentrum.  Vervolgens kleedde hij zich om en stapte in 5 verschillende taxi’s in een poging de politie in verwarring te brengen.  

Het rechercheteam verzamelde bewijsmateriaal en ontdekte zijn naam.  Er werd een arrestatiebevel uitgevaardigd en hij werd gearresteerd.  De verdachte gaf toe dat hij vroeger een bar had, maar deze werd gesloten nadat hij alcohol verkocht tijdens de Covid9 lockdown.  Ook zijn klanten werden gearresteerd en sindsdien zijn er geen inkomsten meer.  Hij had de motorfiets speciaal gestolen om het misdrijf te plegen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!