Goedgelovige Thaise vrouw in Pattaya maakt 500.000 baht naar neppolitie over

PATTAYA:- Een goedgelovige Thaise vrouw die misleid was om een ​​half miljoen baht naar de rekening van zich  voordoende politieagenten over te maken, heeft een beroep op de echte politie gedaan om dit delict te onderzoeken.

De vrouw alleen geïdentificeerd als “Su”, 41, zei dat de beproeving begon toen ze een telefoontje kreeg van een persoon die beweerde een officier van de Nationale Verkeersafdeling te zijn, die haar beschuldigde van het verlaten van de plaats van een ongeval waarbij ze betrokken was tijdens het besturen van een huurauto.  De “officier”vertelde haar dat ze een boete van 500.000 baht moest betalen.

Su vertelde de officier dat ze niet wist waar het omging, waarna het gesprek doorverbonden, vermoedelijk naar het politiebureau van Chonburi, waar een andere persoon haar naam en het overheidsidentificatienummer ratelde en haar vertelde dat ze werd onderzocht voor het witwassen van geld en het dealen van drugs. 

Hij stuurde haar een foto van een zogenaamd gerechtelijk bevel.  Su wist niet of het echt of nep was. Vervolgens ontving ze bankrekeningnummer en kreeg ze te horen dat ze het geld naar de Siam Commercial Bank-rekening moest sturen.

Su heeft de publieke pers een kopie zien van de klacht die ze heeft ingediend bij de politie van Nongprue, die tot nu toe niets heeft gedaan om de oplichters te helpen vinden.

Ondanks de feiten dat ze niet rijdt, geen auto huurde, geen ongeluk heeft gehad en zegt dat ze niet betrokken was bij het witwassen van geld of drugshandel, had ze het geld toch maar overgemaakt.

De overdracht mislukte echter.  De fraudeurs stuurden haar toen echter een verzoek om haar overschrijvingslimiet te verhogen, waarna bleek dat ze haar account hadden gehackt.  Voor ze er erg in had, was er 500.000 baht van haar rekening afgeschreven.

De vrouw vroeg de “officieren” om nadere uitleg en kreeg te horen dat het voor “inspectie” was en later die dag zou worden teruggestort.

 Dat gebeurde natuurlijk nooit.

Khun Su klaagt nu bij de politie van Nongprue, die niets doet, zodat ze naar de media is gênant om de politie onder druk te zetten om hun werk te doen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!