Politie Phuket onder vuur na hardhandig optreden tegen buitenlanders die op elektrische scooters rijden

PHUKET:- Het nieuws over politieagenten die buitenlandse toeristen arresteerden die in het district Patong in de provincie Phuket op elektrische scooters reden, ging gisteren viraal door het land.

De politie beschuldigde de toeristen van vermeend gebruik van niet-geregistreerde voertuigen op wegen en nam de scooters in beslag om juridische stappen te ondernemen tegen de ondernemers die elektrische scooters verhuren.

Het nieuws ging meteen viraal onder internetgebruikers.  Sommige mensen vroegen zich af waarom de politie de ondernemers niet arresteerde, en sommigen waarschuwden dat de politieactie het toerisme in Phuket zou kunnen beïnvloeden.

Één woordvoerder van het politiebureau van Patong zei dat de politie het gebruik van elektrische scooters had verboden, omdat gebruikers en andere automobilisten het risico liepen op mogelijke verkeersongevallen.

 De reden die de politie daarbij opgaf, bestond uit het feit dat elektrische scooters niet volgens de Thaise wet  waren geregistreerd, en dat ze andere weggebruikers in gevaar zouden brengen, waarbij de politie verwees naar opmerkingen van het provinciaal kantoor van vervoer over land.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation

2 gedachten aan “Politie Phuket onder vuur na hardhandig optreden tegen buitenlanders die op elektrische scooters rijden”

  1. Laat xe eens de brommers aanpakken die al kamikaze piloten over de weg scheuren.
   Dat Electric 🛴 stepje gaat niet harder dan 30 km per uur

   Maar nee
   Weer een manier om geld binnen te harken
   Ik zou niet betalen en m’n step zo afgeven.
   Ik heb er een 1500 km mee gereden in Thailand 🇹🇭
   Nooit last gehad.
   Ik ga em wel cadeau doen aan m’n Thaise kennis
   Geen zin om mee te werken aan corruptie.

   Gr rob 👍

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!