Goederentrein in de provincie Narathiwat doelwit van een bomaanslag, niemand gewond

NARATHIWAT:- Vanmiddag om 12.25 uur ontplofte er een bom toen een trein met landbouwproducten deze zaterdagmiddag een treinstation in deze provincie naderde.  Er werden schoten gelost op één rijtuig, maar niemand raakte gewond.  De trein raakte bij de aanslag flink beschadigd.

De aanval vond plaats toen de goederentrein nr. 986 op de route Sungai Kolok-Bangkok ongeveer een kilometer verwijderd was van het Tanyongmas-station in het district Rangae, zo meldden Thaise media.

De goederentrein was zaterdag vertrokken uit Sungai Kolok om fruit, landbouwproducten en pakketten van het diepe zuiden naar Bangkok te vervoeren als onderdeel van maatregelen om de ontberingen te verlichten van mensen die worden getroffen door reisbeperkingen en Covid-19-controlemaatregelen.

Kort nadat de bom afging in de buurt van het Tanyongmas-station, werden schoten afgevuurd op het vijfde rijtuig, waar het personeel van de Staatsspoorwegen van Thailand (SRT) zat.  Gelukkig kwamen ze allemaal met de schrik vrij.

De aanval, vermoedelijk het werk van zuidelijke opstandelingen, was voor de SRT aanleiding om de speciale vrachtdienst voor onbepaalde tijd op te schorten.

De dienst, bedoeld om boeren en anderen tijdens het oogstseizoen te helpen, begon op donderdag en zou tot oktober duren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook saverut13 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: ManagerOnline 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!