39 resorts op Koh Larn staan op het punt om gesloopt te worden

CHONBURI:- Het marinekantoor van Pattaya heeft al eerder laten weten, dat ze actie tegen de exploitanten van 39 resorts die de zee vanaf Koh Larn zijn binnengedrongen zouden ondernemen als de rechtbank het goedkeurt.

Khun Ekkarat Khantharo, zijnde de directeur van het marinekantoor van Pattaya, maakte vandaag bekend dat hoewel het eiland een populaire toeristische bestemming is welk een groot inkomen voor Pattaya opleverde, veel resorts huisveste die op zee waren uitgebreid.

Aangezien strikte handhaving van de wet tegen het binnendringen van de zee moeilijk was gebleken en de traditionele levenswijzen van de lokale bevolking beïnvloedde, heeft de NCPO in 2017 een bevel uitgevaardigd om degenen die vóór 1994 hun nering daar hadden te onderzoeken. Het bevel geldt overigens ook voor andere vergelijkbare gebieden in het land.

Het Marine Departement is bevoegd om te beslissen welke constructies op grond van het bevel ontmanteld moeten worden. Ze vonden 39 particuliere resorts die hun terrein niet met lokale bewoners deelde, aldus Khun Ekkarat.

Het departement heeft de eigenaren al op de hoogte gebracht, maar geeft ze de tijd om in beroep te gaan. Khun Ekkarat zei dat het Marine Departement 1-2 jaar geleden een rechtszaak had aangespannen tegen die resorts en dat de zaak nu in behandeling is bij de hoogste administratieve rechtbank.

Aan de uitspraak zou het Marine Departement direct zou gehoor, zo voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ManagerOnline 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: ManagerOnline 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!