Rechtbank van Chonburi deelt 12 jaar gevangenisstraf uit voor stelende dochter

UDOM SUK:- Een 55-jarige vrouw is veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor het stelen van meer dan 253 miljoen baht van de bank- en beleggingsrekeningen van haar 84-jarige moeder.

De moeder werd op het moment van de diefstal in een ziekenhuis behandeld voor een hartaandoening.

Dochterlief, Khun Mawadi Siwirat, werd op zes punten schuldig bevonden in verband met het stelen van geld van Khun Huay Siwirat, haar moeder, bij verschillende gelegenheden.

Hoewel de dochter geen voorgeschiedenis van gevangenisstraf had, werd de gevangenisstraf van 12 jaar niet verkleind omdat het misdrijf als ernstig werd beschouwd.

Op 4 februari vorig jaar diende Ananchai Chaiyadet, een advocaat die khun Huay vertegenwoordigt, samen met Mintra Siwirat, het kleinkind van Khun Huay, een verzoekschrift in bij het antiwitwasbureau (Amlo) om transacties van de rekeningen van khun Siwirat te onderzoeken.

Zes andere Thais werden ook genoemd als verdachten in dezelfde petitie die hen beschuldigden van witwassen, diefstal en verduistering.

Advocaat Ananchai zei dat Khun Huay normaal gesproken met haar naam ondertekende als ze geld van haar rekeningen haalde, terwijl bij de verdachte geldoverdrachten van de rekeningen haar vingerafdrukken in plaats daarvan waren gebruikt.

De hoogbejaarde moeder wist niet wie er achter de verdachte transacties zat totdat ze een klacht indiende bij de politie op het politiebureau van Udom Suk.

De politie ontdekte later dat haar dochter en een aantal bankmedewerkers betrokken waren bij de transacties, zo verklaarde de advocaat.

De politie heeft inmiddels verklaard dat al het geld door haar dochter was verdonkeremaand, zo zei de advocaat van Khun Huay daarbij verwijzend naar het politieonderzoek.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Daily News 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Daily News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!