Gisteren is een partij van 2 miljoen Sinovac-vaccins vanuit China Thailand binnengevlogen

~HET DOEL HEILIGT DE MIDDELEN~
(Alle middelen zijn toegelaten, zolang het doel maar bereikt wordt)

SAMUT PRAKAN:- Gisteren is de levering van nog eens 2 miljoen van de in China gemaakte Sinovac Covid19 vaccins vanuit China Thailand binnengekomen.  Deze levering is de tweede deze maand, na de aankomst op 5 juni van 500.000 vaccins van de Chinese fabrikant, geschonken door China om Thailand te helpen bij de grote vaccinatiecampagne die op 7 juni werd gelanceerd.

De komst van deze 2 miljoen extra Covid-19-vaccins brengt het totale aantal Sinovac-vaccins in Thailand op 10,5 miljoen doses van het in China gemaakte vaccin.

De Chinese ambassade in Bangkok kondigde de komst een paar uur geleden aan op haar Facebook-pagina.  Ze publiceerde ook dat er nu 2 miljoen eenheden van de Sinovac vaccin in Bangkok zijn aangekomen.  Dit is de 12e Sinovac-zending die vanuit China naar Thailand is verzonden.

China heeft toegezegd tussen juni en augustus 11 miljoen Sinovac-vaccins naar Thailand te sturen.  Deze zending, samen met de 500.000 die eerder aan het begin van de maand werden ontvangen, levert in die periode tot nu toe 2,5 miljoen vaccins op.

Naast de Sinovac-vaccins kwamen er in de afgelopen dagen andere merken Thailand binnen.  Afgelopen zondag kwam de eerste verzending van het tweede in China gemaakte vaccin, Sinopharm Thailand binnen, welke door de Chulabhorn Royal Academy zelf zijn geïmporteerd, deze worden verkocht voor 888 baht per vaccin inclusief verzekering.

Daarvoor werden vorige week vrijdag 1 miljoen AstraZeneca-vaccins ontvangen door het Ministerie van Volksgezondheid.  Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul meldde dat Thailand verwacht continu wekelijkse zendingen van het AstraZeneca-vaccin te hebben.  Naar verluidt zijn er tot nu toe 8,5 miljoen vaccins verspreid over Thailand, waarvan er 7,9 miljoen zijn toegediend.

Het land racet tegen de klok terwijl ze maatregelen nemen om meer mensen te laten vaccineren, waaronder het verkorten van de tijd tussen de eerste en de tweede dosis Astrazeneca tot 8 weken, de helft van een eerder voorstel.  De meer besmettelijke Delta-variant van Covid-19 verspreidt zich nu snel door heel Thailand en er bestaat enige discussie over de werkzaamheid van vaccins ertegen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chinese Embassy Bangkok Facebook page 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!