Het Metropolitaans politiebureau van Bangkok staat vandaag klaar om de aangekondigde demonstraties veilig te begeleiden

~HET ZAL ZO’N VAART NIET LOPEN~
(Het zal wel meevallen)

BANGKOK:- Het MPB, het Metropolitaans politiebureau van Bangkok heeft aangegeven klaar te staan voor de vandaag geplande demonstraties ter gelegenheid van de 89e verjaardag van de revolutie van 24 juni 1932 door de Khana Ratsadon die Thailand van een absolute in een constitutionele monarchie veranderde.

De hoofdcommissaris van het MPB, generaal Piya Tawichai verklaarde te verwachten dat vier grote pro-democratische groepen zouden gaan demonstreren.

De “Mu Ban Thalufa”-groep plande een bijeenkomst bij het 14 oktober-monument op Ratchadamnoen Avenue, beginnend om 13.00 uur.

De groep “Prachachon Khon Thai”, geleid door Nitithorn Lamlua, was van plan om vanaf het middaguur bijeen te komen in het Government House en riep premier Prayut Chan-o-cha op om af te treden.

De groep “Nieuwe Generatie Democratische Mensen van Nonthaburi” was van plan om om 11.00 uur bijeen te komen bij het Democracy Monument op Ratchadamnoen Avenue.

De vierde groep, “Samakkhi Prachachon”, onder leiding van Jatuporn Prompan, leider van het voormalige United Front for Democracy against Dictatorship, was ook van plan zich voor het Government House te verzamelen, zei hij.  Hij noemde de tijd niet.

Generaal Tawichai vertelde dat de hoofdstad Bangkok nog steeds onder het uitvoerend besluit valt dat tijdens de COVID19 situatie samenscholingen van menigten verbiedt

Als het decreet werd geschonden, zouden de organisatoren van de rally worden geconfronteerd met juridische stappen.

 Hij zei dat degenen die zich bij de geplande protesten aansluiten, zich bewust moeten zijn van het feit dat Bangkok nog steeds dagelijkse een aanzienlijk aantal COVID19 infecties meldt.

“Degenen die deelnemen aan de protesten moeten vermijden om in grote aantallen samen te komen, maar het land als geheel zal lijden onder hun voorgenomen acties.

“Ze zouden moeten overwegen de demonstraties te organiseren nadat de pandemie is verdwenen”, zo vertelde generaal-majoor Tawichai.

Ondertussen zei kolonel Kissana Phathanacharoen, de plv.  politiewoordvoerder, dat sinds juli 2020 in totaal 150 mensen zijn gearresteerd op beschuldiging in verband met politieke bijeenkomsten.  Onder hen bevonden zich mensen die via sociale media aanzetten tot illegale bijeenkomsten.

De plv. woordvoerder zei dat er donderdag ook protesten zouden kunnen plaatsvinden in de provincies. Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke zal proberen voor u dit nieuws te volgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangmaione
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!