De LGBTQ gemeenschap en hun aanhang in Thailand willen huwelijksgelijkheid, maar geen ‘burgerlijke partnerschap 

BANGKOK:- Leden van de Thaise LGBTQ+-gemeenschap zijn gisteren bij het parlementsgebouw bijeengekomen om een ​​petitie in te dienen waarin het kabinet wordt opgeroepen om de wet op de gelijkheid van huwelijken goed te keuren.  Het wetsvoorstel zou de Thaise huwelijks wet van toepassing maken op elk paar, ongeacht hun geslacht of seksuele geaardheid.

De wet op de gelijkheid van huwelijken werd eerder verworpen door het kabinet, dat zei dat het overbodig was omdat ze in plaats daarvan de “Burgerlijke Partnerschapswet” aannamen, opgesteld door het ministerie van Justitie.

De Civil Partnership Bill zou stellen van hetzelfde geslacht in staat stellen hun partnerschap te registreren en veel van dezelfde rechten en privileges erkennen, waar heteroseksuele stellen ook van genieten.  Als het wetsvoorstel door het parlement wordt goedgekeurd, zouden koppels van hetzelfde geslacht kinderen kunnen adopteren, erfenissen veiligstellen, gezamenlijk onroerend goed kopen en namens hun partners beslissingen nemen over de medische behandeling.

De Thaise Move Forward-partij drong aan op de wet inzake gelijkheid van huwelijken, bedoeld om alle paren gelijke rechten te geven, maar deze werd in maart van dit jaar door het kabinet verworpen.  Het kabinet beraadslaagde tegelijkertijd over de Civil Partnership Bill, die op 7 juni door het kabinet werd goedgekeurd, met enkele wijzigingen van religieuze experts uit het christendom, de islam en het boeddhisme.  De kerk had geen bezwaar tegen de wet op het burgerlijk partnerschap, maar wilde dat de formulering zou worden gewijzigd van ‘gehuwd paar’ in ‘burgerlijke partners’.  Het wetsvoorstel gaat later deze maand naar de Tweede Kamer.

Maar een groot deel van de Thaise LGBTQ+-gemeenschap wil gelijkheid en géén speciale behandeling. Daarom verzamelde een groep demonstranten versierd met regenboogvlaggen zich vandaag buiten het parlement en eisten het kabinet om de Wet op de gelijkheid van huwelijken te heroverwegen.

 Juni is Pride-maand en dit jaar vierde Bangkok zijn eerste “officiële” Pride-vieringen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!