Gezondheidswaarschuwing nadat mensen zich grote hoeveelheden om fah talai jone kopen als remedie tegen het Covid19 virus

~HET MIDDEL IS ERGER DAN DE KWAAL~
(De oplossing veroorzaakt nog meer schade)

PRACHINBURI:- Een ziekenhuis in de provincie Prachin Buri heeft mensen gewaarschuwd dat het consumeren van grote hoeveelheden fah talai jone (groene chiretta) de nieren en de lever kan beschadigen.

De gezondheidswaarschuwing werd gegeven nadat mensen zich haasten om fah talai jone te kopen als ‘covid-remedie’

Het Chao Phraya Abhaibhubejhr-ziekenhuis gaf de waarschuwing uit na het zien van een stijgende vraag naar het kruidenextract van mensen die denken dat het hen kan beschermen tegen Covid-19.

De hype kwam nadat de afdeling Thaise traditionele en alternatieve geneeskunde onlangs aankondigde dat het Thaise kruid meer dan 300 Covid-19-patiënten met milde symptomen had genezen.

Sinds de eerste golf van Covid-19 in Thailand opkwam, gebruiken bepaalde ziekenhuizen, waaronder Chao Phraya Abhaibhubejhr, fah talai jone samen met andere geneesmiddelen om Covid-19-patiënten te behandelen.  De patiënten zijn naar verluidt hersteld zonder bijwerkingen.

Afgelopen december keurde het ministerie van Volksgezondheid het gebruik van fah talai jone voor de behandeling van Covid-19 in een vroeg stadium goed.

Thaise experts waarschuwen echter dat er geen solide wetenschappelijk bewijs is dat fah talai jone de immuniteit kan versterken of de symptomen van Covid-19 kan verlichten.

Het kruidenextract wordt in Azië al eeuwenlang gebruikt om griep en aanverwante ziekten te bestrijden.

Het Chao Phraya Abhaibhubejhr ziekenhuis voegde eraan toe dat uit onderzoek bleek dat het kruid griep kan helpen voorkomen als het gedurende drie maanden in kleine hoeveelheden wordt geconsumeerd. Een dokter in het ziekenhuis liet weten dat fah talai jone de immuniteit  versterkt.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!