Gezamenlijke tussen Thaise en Cambodjaanse politie resulteerden in de arrestatie van 74 Thaise callcenterhaaien in Cambodja

PHNOM PENH:- Dankzij hulp van Cambodjaanse collega’s is de Thaise politie erin geslaagd 74 Thaise burgers te arresteren die naar verluidt callcenters in het buurland runde.

Politie-generaal Damrongsak Kittiprapas, het plv. hoofd van de nationale politie en directeur van de, PCT,kondigde dit succes tijdens zijn bezoek aan Phnom Penh aan.

GeneraalDamrongsak was in de Cambodjaanse hoofdstad met de minister van Digitale Economie en Samenleving, Chaiwut Thanakamanusorn, om een ​​memorandum van overeenstemming te ondertekenen over de onderdrukking van callcenterbendes en cybercriminaliteit.

De plaatsvervangend nationale politiechef zei dat PCT eerder zo’n 20 politieagenten had gestuurd om samen met hun Cambodjaanse collega’s vijf callcentersites te overvallen, wat resulteerde in de arrestatie van 74 verdachten.

De verdachten zullen worden teruggestuurd naar Thailand zodra het juridische proces in Cambodja is afgerond, zei hij.

Volgens generaal Damrongsak zijn op 21 juni 21 verdachten gearresteerd in een hotel in Sihanoukville. Deze verdachten zouden de Tinder-datingapp hebben gebruikt om mede-Thais te misleiden om verliefd te worden en vervolgens met ze te praten  in het uitgeven van frauduleuze investeringen.  Nog eens 10 verdachten werden op dezelfde dag op een andere plek in Sihanoukville gearresteerd.  Ze zouden hun Thaise slachtoffers hebben misleid om valse leningen aan te gaan.  Sommige van deze verdachten werden er ook van beschuldigd zich voor te doen als politieagenten uit de provincie Chanthaburi.

Bij een derde inval in een casino in Sihanoukville op dezelfde dag werden geen arrestaties verricht.

 Op 6 juli werden echter nog eens 18 verdachten gearresteerd in Sihanoukville, zei Damrongsak.  Deze groep zou hun slachtoffers hebben misleid door zich voor te doen als politieagenten van Laem Chabang.

Een dag later werden nog eens 25 verdachten opgepakt in Poi Pet omdat ze hun slachtoffers zouden hebben misleid door zich voor te doen als DHL-functionarissen en Chanthaburi-politieagenten.

Damrongsak zei dat PCT het afgelopen jaar 237 arrestatiebevelen heeft gekregen tegen callcenterbendes en tot nu toe 138 verdachten heeft gearresteerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Cambodja
Bron: Khmer Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!