Gewelddadige steekpartij onder studenten in Noordoost-Thailand

KHON KAEN:- Gisteravond heeft zich in de noordoostelijke Thaise provincie Khon Kaen een steekpartij tussen groepen tieners voorgedaan. Leerlingen van de 9e klas van de Mathayom Suksa School hebben drie jongens neergestoken.  De aanval vond plaats buiten de school in het district Nam Phong.

Één van de gewonde jongens, khun Narongrit, vertelde de politie dat hij en twee vrienden na de les de school verlieten. Hij zei dat ze een andere student tegenkwamen, Chao, met wie hij eerder had gevochten.

Khun Chao was met twee van zijn vrienden en er ontstond een vechtpartij tussen de twee groepen, wat resulteerde in een steekpartij.

Khun Chao beweert op zijn beurt dat de groep van khun Narongrit de ruzie begon toen een van hen hem in de wenkbrauw stompte. Vervolgens trok hij zijn mes en viel hem aan. Hij en zijn vrienden keerden later op een motorfiets terug naar huis.

Khun Narongrit en zijn vrienden werden naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht en later overgebracht naar een ander ziekenhuis in het belangrijkste district van de stad.

Vrienden van Narongrit liepen ernstige verwondingen op, terwijl hij slechts lichte schaafwonden opliep.

De politie arresteerde later Chao en zijn vrienden, Phum en Oak. De politie legde uit dat ze allemaal minderjarig waren en dat agenten aanwezig moesten zijn bij het verhoor.

Dit nieuws kwam in de Thaise kranten nadat eerder deze maand opnieuw een jeugdgevecht uitbrak in Thailand. Bij de botsing tussen twee rivaliserende scholen in Bangkok waren 60 studenten betrokken van het Pathumwan Instituut voor Technologie van  en ongeveer 50 studenten van de Rajamangala Universiteit van Technologie.

Volgens het persbureau TNA werd de politie naar de plaats delict gestuurd, maar kon de vechtpartij niet voorkomen.  Beide groepen stopten toen de vechtpartij en snelden terug naar hun scholen.

Minstens 17 van de studentenstrijders werden veroordeeld tot een maand gevangenisstraf en een proeftijd van een jaar.  Ze kregen ook elk een boete van 10.000 baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ThaiRath 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: ThaiRath 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!